AcasăNewsRomânia, cu un picior în spațiul Schengen. Parlamentul European face presiuni asupra...

România, cu un picior în spațiul Schengen. Parlamentul European face presiuni asupra Consiliul UE

schenghen

Parlamentul European solicită încă o dată ca Bulgaria și România să fie primite în Schengen. În acest sens, va adopta un raport, care va fi supus dezbaterii marți seară.

Prin acest document, PE îndeamnă insistent Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale celor două țări.

Tot marţi, PE va discuta din nou orientările preconizate ale Comisiei Europene (CE) pentru corelarea cheltuielilor bugetului UE cu legalitatea. Se așteaptă ca deputații europeni să ceară să fie informați cel puțin de două ori pe an cu privire la măsurile pe care CE le ia pentru a proteja bugetul și legat de cazurile suspectate de abuz pe care le examinează. PE va insista să audă primele date cel târziu în octombrie.

Și Comisia Europeană a cerut aderarea României la spațiul Schengen

Deputații vor cere includerea corupției ca o încălcare a noii legislații europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Se arată că această abordare este aplicată de Statele Unite și Canada. Se prevede ca PE să solicite sancțiuni mai dure împotriva diseminatorilor de dezinformare, precum și pentru intervenții externe în alegeri.

Miercuri, deputații europeni vor discuta situația statului de drept în Polonia și Ungaria, potrivit hotnews.ro. Se așteaptă ca aceștia să discute despre noua lege maghiară legată de comunitatea LGBT + și să adopte o rezoluție.

La începutul lunii iunie, Comisia Europeană a cerut Consiliului European să dea undă verde „cât mai curând posibil” aderării României, Bulgariei și Croației la Schengen.

author avatar
Andreea Vlad