AcasăNewsRomânia, cu trotinetele la RAR. La alții sunt interzise

România, cu trotinetele la RAR. La alții sunt interzise

Poți să prinzi și 25 de km la oră

Dacă în unele state din Uniunea Europeană, ca Franța de exemplu, trotinetele nu au voie să fie folosite decât în anumite situații și în locuri amenajate special, iată că- România face excepție. Sevede cu ochiul liber că Bucureștiul, de pildă, este pur și simplu împânzit de aceste mijloace de transport. Deși sunt considerate mai puțin poluante și mai descurcărețe în sufocantul trafic bucureștean, unii le contestă spunând că reprezintă un real pericol pentru toți participanții la trafic.  

Poți să prinzi și 25 de km la oră

Puși în fața acestui fenomen și pentru că nu există o reglementare legislativă în acest sens, unii parlamentari ar vrea o legislație mai dură, similară cu cea care se aplică autoturismelor clasice. Astfel, deputatul UDMR, Cseke Attila, a depus la Parlament un proiect de lege care prevede o legislație mai dură pentru trotinetele electrice. Conform legilor în vigoare, oricine se poate deplasa cu o trotinetă electrică, fără să fie nevoit să aibă permis sau să dețină vreun act referitor la vehicolul cu care se deplasează. Deputatul propune, însă, ca trotinetele electrice să fie înregistrate și înmatriculate la Registrul Auto Român.

Verificate, omologate

Proiectul de lege prevede redefinirea trotinetei electrice. ”Trotinetele ectrice vor fi înmatriculate după ce trec mai întâi pe la RAR pentru că legea spuncă că orice vehicul rutiere cu motor încorporat, care se deplasează cu cel mult 25 km/h, trebuie să fie înmatricușlat la RAR. Adică sunt vizate aici atât trotinetele electrice, cât și bicicletele electrice.  Astfel, aceste vehicule vor avea indentitate, vor fi omologate și vor deține o carte de identitate. Deputatul argumentează  proiectul susținând că în Austria, Slovacia, Germania, Malta, Polonia sau Olanda există legi care reglementează clar deplasarea cu trotinetele sau biciclete electrice. Proiectul parlamentarului UDMR definește vehiculul lent drept „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, și care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

author avatar
Ramona Feraru
490 afisari

2 COMENTARII

  1. curand se va cere aprobare si pentru beshini..mai multa libertate aveam inainte de ’89..de atunci incoace nu avem parte decat de interdictii,amenzi mari,rastrangerea drepturilor,samd

  2. Desteptule in cap .care esti tu, daca ai avea un copil de trei ani lovit pe trotuar de o vita de 75 de Kg, pe o morisca deplasandu-se cu 25 Km/h si ti l-ar omori, cum ai mai comenta ?? E plina lumea de idioti ca tine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger