AcasăNewsRomania, condamnata la CEDO

Romania, condamnata la CEDO

Romania trebuie sa plateasca daune de 45.000 de euro, dupa ce doi romani au dat statul in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Anca Mocanu si Marin Stoica au acuzat modul in care statul a gestionat situatia de dupa Mineriada din 1990, iar cei doi au avut castig de cauza.

CEDO critica modul in care autoritatile au cercetat cazul, sustinand ca s-a incalcat dreptul la viata si la un proces echitabil.

De asemenea, s-a stabilit ca ancheta mineriadei a fost defectuoasa si ca statul roman nu a fost in stare sa-i traga la raspundere pe vinovati.

Conform realitatea.net, Anca Mocanu trebuie sa primeasca despagubiri in valoare de 30.000 de euro, dupa ce sotul ei a fost impuscat mortal in timpul Mineriadei.

Marin Stoica va primi 15.000 de euro pentru tratamentele aplicate la Mineriada din 1990.

author avatar
Cristi Ionita
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger