AcasăNewsRomânia, câmp de luptă? Un localnic a reclamat că o altă dronă...

România, câmp de luptă? Un localnic a reclamat că o altă dronă ar fi căzut azi noapte pe teritoriul nostru

Ministerul Apărării Naționale rămâne în alertă şi-n joc de glezne. Mai multe echipe fac verificări pe Dunăre după ce localnicii au transmis că o nouă dronă ar fi căzut în cursul nopții pe teritoriul României.

S-ar fi întâmplat în Ceatalchioi, aflat peste Dunăre de portul ucrainean Ismail.

Infrastructura portuară, avariată

Infrastructura portuară a Ucrainei a fost avariată în timpul unui atac cu drone rusești, timp de trei ore, în noaptea de miercuri spre joi, asupra portului dunărean Ismail.

În urmă cu o noapte, o persoană a fost ucisă în urma unui atac cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, iar exploziile au fost vizibile cu ochiul liber de pe malul românesc.

Ce a transmis MApN?

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate noua serie de atacuri executate, în cursul nopții trecute, de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real, prin structurile responsabile, situația din spațiul aerian din proximitatea României, pe timpul atacurilor rusești. Din informațiile obținute prin sistemele electronice de supraveghere și prin celelalte mijloace de monitorizare nu au rezultat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României, generate de mijloacele de atac utilizate de forțele Federației Ruse.

În conformitate cu procedurile stabilite la nivelul MApN pentru astfel de situații, au fost desemnate echipe de cercetare în teren, inclusiv pe Dunăre, pentru verificări suplimentare.

Ministerul Apărării Naționale continuă să aplice măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate„, conform unui comunicat al celor de la MApN.

Reamintim că, abia miercuri, MApN a confirmat că s-au găsit bucăți care ar putea fi drintr-o dronă, însă nu reprezintă o amenințare pentru populație, deşi partea ucraineană susţinea acest lucru încă de luni.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

8 COMENTARII

  1. Problema este mai grava decat idiotul de presedinte o prezinta.
    Nu caderea dronelor este marele pericol pentru noi ci faptul ca Ukraina trage cu antiaerianele peste frontiera in teritoriul nostru.
    Resturile de la proiectilele antiaeriene explodate, cad si ele la noi si pot si ele incendia sau rani oameni si animale.
    Dar ce te faci cand drona este echipata cu explozivi mai periculosi si este doborata de uci pe teritoriul nostru?
    Cine le da dreptul ucilor sa traga deasupra spatiului aerian Roman?
    Puteti vedea aici sfaturile unui „expert” preluate de un scrib idiot, dar comentate la fix de comentatori.
    https://www.activenews.ro/opinii/Expert-militar-international-Romania-trebuie-sa-doboare-orice-obiect-patruns-in-spatiul-sau-aerian-poate-fi-o-bomba-nucleara-184207

  2. Daca la crevedia s au dus redyuri la doi km din astea tot asa!!A ayerizat di ucraina peste gard!!

  3. Daca tot le-am inchiriat raketilor vamile, porturile, caile ferate si drumurile de ce sa nu foloseasca si teritoriul tarii noastre ca sa inceapa razboiul si la noi?

  4. e tot ala care a vazut si explozia minei , doar el vede , e angajat de radu tudor si sienen

  5. De unde stia Ucraina ca la noi a ajuns juma’ de drona?
    Nu stiau autoritatile romane, cu toata supravegherea si stiau aia care nici nu vedeau ce ii loveste?.
    Sau a plecat de la ei?

  6. Nu ar fi rau sa se faca un test de alcoolemie pentru cei care au inceput sa vada stele verzi, tinind cont de obiceiurile alimentare din zona respectiva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger