AcasăNewsRomânia aruncă peste 300 de milioane de euro pe drone turcești. La...

România aruncă peste 300 de milioane de euro pe drone turcești. La ce le vom folosi

România cumpără drone turcești de tip Bayraktar TB2, după ce autoritățile de la București au semnat un contract de achiziţie. Tranzacţia are loc în contextul în care România are ca obiectiv modernizarea armatei în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Valoarea contractului este de 321 de milioane de dolari.

Ce vom face cu 18 drone Bayraktar TB2?

Vor fi achiziționate 3 sisteme de drone, fiecare cu 6 platforme. În total Armata va dispune de 18 drone de tip Bayraktar TB2 și 6 platforme. Potrivit documentelor oficiale, dronele vor intra în dotarea Forțelor Terestre Române.

Dronele Bayraktar pot executa misiuni de supraveghere sau de atac. Această tehnologie poate fi echipată cu doua tipuri de rachete. Una de 21,5 kg, care poate distruge inclusive tancuri sau nave de război, și una de 7 kg, eficientă împotriva țintelor anti-personal și a blindatelor ușoare.

Ambele rachete pot fi lansate de la o distanță de până la 8 kilometri de țintă, timpul până la impact fiind de maximum 80 de secunde.

Autonomie – 24 ore

Autonomia de zbor a dronei este de până la 24 de ore, iar raza de acțiune în zona de vizibilitate este de până la 150 de kilometri. Dronele Bayraktar au devenit celebre după ce ucrainenii le-au folosit cu succes împotriva invadatorilor ruși.

Pe lângă aceste drone, e posibil ca Ministerul Apărării să cumpere şi 54 de tancuri americane Abrams la mâna a doua, submarine, nave anti-mine și echipamente noi pentru navele de război românești.

author avatar
Andrei Ștefan
1.751 afisari

21 COMENTARII

  1. Bina, ma, ziariciule, si care e pina la urma motivul pentru care vom cumpara dronele? Te crezi la Excrementul Zilei, de dai cu titluri de-astea clickbait? Alo, National, sunteti ziar serios sau ce?

    • Nu conteaza motivul pentru care le cumparam. Important este sa le cumparam, cum si pentru altii sa sa faca o vinzare si niste bani. De unde si cu ce nu mai conteaza

  2. Mi-a placut atitudinea rusilor fata de fratii lor ortodocsi armeni. Cica ii aparau pe armeni numai daca intrau azerii peste ei in armenia, atunci activau rusii sistemul antiaerian.

  3. Aceste drone sunt numai bune pentru supravegherea mamei lui „Andrei Ștefan”.
    Cucoana cam trage la masea si adoarme prin carciumi.

  4. Si-au schimbat numele in renume parafrazand un mare poet roman, ajungand sa fie cantate aceste drone in folclorul ucrain.
    E o alegere inteleapta de top 10 pt vremurile ce le traim, distrugi o brigada in 80 x80.
    80 de tancuri si obiective in 80 de sec.
    Astept achizitionarea si a 1000 de Javelin si ele top 10- 2022.

  5. Iar scriitorii consacrați,nu pot să scrie de căcați!😆🤣
    Așa trebuia să sune:
    „În țara asta prost făcută,căcații fut în loc să pută ,iar futăcioșii consacrați nu pot să fută de căcați”

  6. Nu eu, ci Petre Tutea spunea ca ”in tara asta si babele ar trebui sa poarte la piept pistol mitraliera”, eu spun in loc de rozar, El se referea, sant sigur, la ”iubirea” tuturor vecinilor (inafara de Marea Neagra), pentru noi… si santem in aceeiasi situatie…

  7. Suntem lamuriti daca si astea o sa functioneze ca autobuzele cumparate de Firea de la turci,bani aruncati de tradatorii care conduc tara !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger