AcasăNewsRomania are drumuri mai proaste decat Etiopia, Mongolia sau Zimbabwe!

Romania are drumuri mai proaste decat Etiopia, Mongolia sau Zimbabwe!

Romania are cele mai proaste drumuri din Europa si din Uniunea Europeana, potrivit ultimelor statistici ale Raportului Competitivitatii Globale, publicat de Forumul Economic Mondial. Suntem sub majoritatea tarilor sarace africane si asiatice !

Reteaua de drumuri din tara noastra este sub nivelul unei tari bananiere, in conditiile in care peste 33.000 de kilometri, adica 38 la suta din reteaua nationala, este alcatuita din drumuri pietruite sau de pamant. Incredibil, ultima categorie masoara peste 2.000 de kilometri!

Mai exact, Romania se afla pe locul 128 in lume, din 138 de state,  privind calitatea infrastructurii rutiere, in urma unor tari precum Ciad (locul 127), Sierra Leone (locul 122), Gabon (locul 121), Malawi (locul 112), Zimbabwe (locul 101), Uganda (locul 88) sau Etiopia (locul 80). Cifre socante pentru o tara aflata in Uniunea Europeana, mai ales ca majoritatea statelor africane pomenite in Raport sunt afectate, de ani de zile, de conflicte militare devastatoare. Dezastruoasa este si comparatia cu Asia: ne depasesc Bangladesh, Mongolia sau Nepal, dar si Vietnam sau Cambodgia.

author avatar
Bogdan Borcea
456 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger