AcasăNewsRomania, amenintata de foamete in 2012

Romania, amenintata de foamete in 2012

Cozile la paine ca in anii ‘80 ar putea reveni in actalitate

In ultimii ani au devenit tot mai dese avertismentele privind iminenta unei crize alimentare mondiale. Foametea ar putea face ravagii in 25 de state din lume in 2012, iar lipsa alimentelor va fi resimtita si in Romania.

Cozile la paine ca in anii ‘80 ar putea reveni in actalitate

Analistii de la banca Nomura trag un semnal de alarma: zeci de state vor suporta efectele crizei alimentare in acest an.  Studiul bancii japoneze de investitii are in vedere urmatorii indicatori: produsul intern brut pe cap de locuitor,  procentul din venitul lunar alocat alimentelor,  precum siexportul de produse alimentare ca procent din PIB.  Potrivit estimarilor, prima tara care s-ar putea confrunta cu aceasta criza si, in anumite regiuni, chiar cu foametea, ar putea fi China. Se pare ca in acest stat cat un continent  preturile alimentelor urca necontenit, iar guvernul chinez nu le mai poate tine in frau multa vreme.

Cozi ca pe vremea lui Ceausescu

Potrivit Nomura, daca exporturile de alimente si PIB pe cap de locuitor sunt mici, iar cheltuielile cu mancarea ajung la 50% din veniturile lunare, in statele respective exista deja o criza alimentara,  care ar putea fi urmata de foamete.  Printre tarile in pericol se numara India, Venezuela,  Angola,  Bulgaria, dar si Romania.  Potrivit Nomura, PIB-ul pe cap de locuitor este de 9.300  USD, dar acest lucru ne avantajeaza doar partial, deoarece aproape 50% din veniturile romanilor se duc pe alimente, iar exporturile de produse agro-alimentare sunt de numai1,1% din PIB. In aceste conditii, cozile la paine ca pe vremea lui Ceausescu ar putea reveni in actualitate.

author avatar
Arpad Dobre
1.236 afisari

1 COMENTARIU

  1. iar ? si in 2009 si in 2010 si in 2011 si iar suntem amenintati cu foametea in 2012 ca sa nu mai zic cateva date de sfarsitul lumii . Cine m-o fi punand sa citesc maculatura de genul asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger