AcasăNewsRomania, al doilea datornic din lume la FMI

Romania, al doilea datornic din lume la FMI

Dominique Strauss-Kahn, fost sef al FMI, expert in chestiuni monetare si sexuale

16, 7 miliarde de dolari este povara financiara a Romaniei la FMI. Doar Grecia sta mai rau decat noi, cu 20,1 miliarde. Din punct de vedere al datoriei la FMI, institutie condusa pana mai ieri de Dominique Strauss-Kahn pe cap de locuitor, Romania se situeaza pe locul patru in lume, cu 778 dolari, se arata intr-o analiza Gartman, citata de Money.ro.

Dominique Strauss-Kahn, fost sef al FMI, expert in chestiuni monetare si sexuale

In acest moment, liderii europeni negociaza un acord care va aduce interventii fara precedent in economia Greciei. Sub pretextul salvarii, practic, Grecia isi va pierde orice bruma de suveranitate: institutiile internationale se vor implica inlusiv in colectarea taxelor si in privatizarea activelor statului. Totul, in schimbul unor fonduri „salvatoare”, care, bineinteles, vor trebui rambursate si ele. Cu dobanda.

 

Pe locul trei, in topul datornicilor FMI, se afla Ucraina, cu 14,6 miliarde de dolari. Urmeaza Ungaria, cu 12,1 miliarde, Pakistanul, cu 8,9 miliarde si Turcia, cu 5 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste clasamentul, mult mai relevant, al datoriei pe cap de locuitor, sarmana Elada este tot prima, unde fiecare grec are de platit 1778 de dolari. Urmeaza Irlanda cu 1767 dolari, Ungaria cu 1200 dolari, Romania cu 778 dolari. Fiecare ucrainean are de platit doar 318 dolari la FMI, iar fiecare turc doar 68 dolari.

 

 

author avatar
A.P. Redactor
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger