AcasăNewsRomânia a spus "STOP!" importurilor de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din...

România a spus „STOP!” importurilor de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță din Ucraina

Comisia Europeană a decis să activeze o clauză excepțională de salvgardare. Măsura este valabilă până în data de 5 iunie.

Asta înseamnă că ţara noastră interzice importurile de grâu, porumb, floarea- soarelui și rapiță din Ucraina.

Pe listă nu apare uleiul de floarea-soarelui

Decizia a venit după ce Polonia, Bulgaria, Ugaria și Slovacia au decis să își retragă deciziile de a interzice unilateral importurile.

Uleiul de floarea soarelui, deși fusese anunțat de ministrul Petre Daea ca intrând pe lista restricțiilor, va fi doar monitorizat, alături de alte produse.

România primeşte 30 de milioane euro

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu state central şi est-europene, inclusiv cu România, pentru protejarea intereselor fermierilor, dar şi pentru tranzitul produselor agricole ucrainene.

În urma acestui acord, Comisia Europeană va acorda un sprijin de 100 de milioane de euro, bani care vor fi distribuiți către Polonia, România, Slovacia, Ungaria și Bulgaria. Ţara noastră va primi 29.730.000 de euro.

author avatar
Andrei Ștefan
412 afisari

7 COMENTARII

  1. „… Comisia Europeană va acorda un sprijin de 100 de milioane de euro, ,,”. Tataie, asta este un mizilic pe lângă bănetul pe care UE îl pompează în războiul din Ucraina. Concluzia? UE și Ursula pun pe prim plan războiul nu prosperitatea și pacea în țările membre. Dar de ce trebuie să ne supărăm, Ursula a jucat tot timpul împotriva intereselor UE și a statelor membre.

  2. Aproape 30 de milioane de Euro, adică zero bani, zero lei. Auzi tu, ajutor pt fermierii Români! Cum nu vii tu, Țepeș, doamne!

  3. Romania a spus stop?
    De cánd o colonie,isi poate permite sa spuna stop la ce i se ordoná?
    Basme!

  4. Nu colonia a spus stop! A spus comisia europeana, si colonia s-a executat. De unde atata curaj la slugile din colonie, sa refuze cerealele din Ukraina?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger