AcasăNewsRomania a pierdut peste doua miliarde de euro in noiembrie

Romania a pierdut peste doua miliarde de euro in noiembrie

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei au anuntat ca rezervele BNR au scazut, in noiembrie, cu 2,1 miliarde de euro.

In luna noiembrie, BNR a inregistrat intrari de 857 de milioane de euro, majoritatea reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene si alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, si a inregistrat iesiri de 3 miliarde de euro.

Banca Nationala a Romaniei a rambursat 814 milioane de euro catre Fondul Monetar International, iar 1,37 miliarde de euro a insemnat rambursarea emisiunii de obligatiuni denominata in euro a Ministerului Finantelor Publice scadenta la 29 noiembrie 2013.

Titlurile scadente pe 29 noiembrie au avut o maturitate de trei ani si un randament de 4,8% pe an.

Rezerva de aur a Romaniei, estimata la circa 103,7 tone, valoreaza 3,05 miliarde euro, luandu-se in calcul preturile internationale.

Rezervele internationale ale Romaniei au scazut, la sfarsitul lui noiembrie, cu 2,35 miliarde de euro, de la 37,81 miliarde de euro la 35,46 miliarde de euro. Iar in luna decembrie, BNR va mai inregistra iesiri de cel putin 479 de milioane de euro in contul datoriei publice denominate in valuta.

author avatar
Cristi Ionita
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger