AcasăNewsRomania, a patra cea mai corupta tara UE

Romania, a patra cea mai corupta tara UE

Tara noastra  este in continuare cotata printre natiunile cu un grad mare de coruptie. Un raport al Transparency International  arata ca dupa atata lupta a DNA  in ”campul tactic”, la nivelul Uniunii Europene ne situam pe locul 24 din 28 de tari. Deci la coada tarilor din UE.

Cu alte cuvinte, DNA s-a facut ca munceste pentru ca Romania se afla pe locul patru din tarile UE unde exista coruptie la greu.  Scorul a fost stabilit astfel, este unul de la 0 la 100 pentru fiecare tara, 0 fiind „foarte corupt” iar 100 „foarte curat”.  Transparency International mai spune ca studiul a fost efectuat si la nivel global pe 180 de tari analizate. Aici Romania ocupa locul 61 din cele 180 de state alese.  Raportul mai arata ca tara noastra si Bulgaria au facut progrese considerabile in untimii ani si ca s-a inregistrat o scadere a coruptiei. In afara de Grecia si Bulgaria, singura tara cu un punctaj mai slab decat al Romaniei este Ungaria, cu 46 de puncte. Danemarca si Noua Zeelanda ocupa primele locuri la nivel mondial cu 88, respectiv 87 de puncte fiecare. Ultimul loc este ocupat de Somalia cu 10 puncte, deasupra ei situandu-se Sudanul de Sud si Siria cu 13 puncte fiecare. Regiunea cu cele mai mari punctaje este Europa de Vest si Uniunea Europeana, cu o medie de 66 de puncte, iar regiunile cu cele mai scazute punctaje sunt Africa Sub-Sahariana  si Estul Europei si Asia Centrala. SUA au pierdut patru puncte fata de 2017, ajungand la 71 si iesind astfel din primele 20 de tari in clasament pentru prima oara din 201.

author avatar
Ramona Feraru
400 afisari

2 COMENTARII

  1. Ungaria trebuie sa comunice dacă Europol mai e activ pe teritoriul sau deoarece de 2 ani sunt căutați 2 indivizi. Mai tare colaborează Costa Rica ca ei. E rușinos…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger