AcasăNewsRomani vanduti ca sclavi in Irak

Romani vanduti ca sclavi in Irak

Zeci de barbati din Iasi au fost obligati sa munceasca in orasul irakian Arbil

Procurorii DIICOT, cu sprijinul politistilor ieseni de la „crima organizata” si a ofiterilor Directiei Operatiuni Speciale, au reusit sa anihileze o retea specializata in traficul de persoane in vederea exploatarii lor prin munca.

Zeci de barbati din Iasi au fost obligati sa munceasca in orasul irakian Arbil

Gruparea infractionala era condusa de sotii Catargiu Ioan Ciprian si Mariana Delia din Pascani, care in urma unor anunturi cu oferte atractive de angajari publicate in ziare si pe internet au reusit sa racoleze peste 50 de persoane.

Acestora li se promiteau salarii cuprinse intre 1 500 si 2 700 de dolari, dupa care erau transportati in Irak, pentru 750 de lei de persoana. Aici insa, intr-o zona izolata de langa orasul Arbil, erau vanduti unor traficanti irakieni.

author avatar
Toni Matei
496 afisari

1 COMENTARIU

  1. am fost printre aia 50 din Arbil
    am ajuns dupa 4 zile de autocar, am ajuns la 5 dimineata, ne-au cazat in corturi pe pamantul gol fara paturi fara nimic si abia mai rezistam sa stam in picioare am platit 200 euro pentru transport promisiuni o gramada am mancat cate 2 turte pe zi dar totusi intentiile au fost bune nu a fost vina lor ca prim ministru kurdistanului a oprit lucrarile nu pot sa zic nu am murit de foame cand au prins un pic de bani au amenajat o bucatarie si au amenajat si un loc de servit masa nu am rabdat de foame nu au fost respectate clauzele contractuale privind salarizarea si cazarea santierul era in capitala curdistanului arbil biaban am lucrat 10 zile cu niste turci si am facut bani de intoarcere acasa dupa 2 luni de chin am (26.04.2011)am plecat din irak eram printre primii 15 care reuseam sa plecam ‘am facut 4 zile pe drum am ajuns cu o saptamana inainte de pasti cu 500 euro datorie si 2 luni pierdute de langa familie si cei dragi alti prieteni au ramas si au lucrat pentru 25 dolari pe zi cei mai norocosi altii cu 15! multumesc ca am ajuns acasa langa familie sanatos acum cred ca ar trebui sa dau pe cineva in judecata am tot de la bilete la viza da timi un sfat cum ar fi m ai bine?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger