AcasăNewsRomani, stapani de sclavi, tot romani, in Irlanda

Romani, stapani de sclavi, tot romani, in Irlanda

Sase romani, suspectati de trafic de persoane, au fost arestati dupa ce politia irlandeza a descoperit alti 23 de cetateni romani care traiau in conditii de sclavie moderna intr-o casa din Castletown, in comitatul Meath (nord-est), scrie presa irlandeza.

Romanii au fost eliberati dupa ce unul dintre ei a reusit sa scape din casa si sa alerteze politia. In urma unei perchezitii, politia irlandeza a arestat trei barbati si trei femei, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani. Dupa primele informatii, acestia ar fi tot romani. Cele 23 de persoane eliberate de politie lucrau pentru o firma locala de gestionare a deseurilor, iar salariile le erau platite intr-un cont bancar controlat de cei sase „stapani”.  Toti cei 23 de romani au fost angajati prin intermediul unei agentii de recrutare, iar politia urmeaza sa interogheze personalul de la agentie, pentru a stabili ce se stia despre plata si conditiile de trai ale romanilor.

„Acesta este varful aisbergului. Credem ca exista sute de persoane in situatii similare in Irlanda, unde au fost adusi de traficanti si exploatati ca scalvi moderni”, a declarat Edel McGinley de la Migrant Rights Centre Ireland, organizatie cu sediul la Dublin.

author avatar
Catalin Dumitrescu
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger