AcasăNewsRomani, aveti liber la inmatricularea masinilor in Bulgaria

Romani, aveti liber la inmatricularea masinilor in Bulgaria

Romanii cu masini cu numere de Bulgaria vor scapa de amenzile politistilor rutieri

De peste un an, de la seful Politiei Rutiere pana la membrii Guvernului si parlamentari deoportiva, autoritatile de la Bucuresti se tot cacaie sa anunte ca vor stopa moda inmatricularii de masini in Bulgaria.

Premierul bulgar Boyko Borisov a castigat razboiul inmatricularilor purtat cu omologul sau Emil Boc

Nu au reusit nici sa promoveze legea mult clamata, iar de acum inainte degeaba o mai fac. Pentru ca, din vadite interese financiare, pentru a nu pierde banii din taxe si impozite platite de miile de romani, dar si datorita abilitatii guvernantilor lor, bulgarii au gasit ei solutia legala. Dar nu pentru a opri fenomenul, ci din contra!

Totul legal!

Emil Boc

Astfel, prin noile normative, autoritatile de la Sofia se asigura ca totul se va petrece intr-un cadru legal. Pentru aceasta, ce-i drept, bulgarii au fost nevoiti sa sacrifice sutele de intermediari particulari care se ocupau cu asemenea „combinatii”. Romanii isi vor putea inmatricula de acum masinile doar prin firme autorizate, la notariat, iar taxele suplimentare sunt extrem de mici.  Avantajele, in schimb, sunt majore. Notarul public este obligat sa anunte Politia de fiecare act de vanzare-cumparare incheiat la el, asa ca autoturismele cu probleme vor fi radiate imediat, posibilitatea „tepelor” fiind anulata din start. De asemenea, firma intermediara va plati in termen de 15 zile impozitul pe masina Fiscului bulgar, si cu asta proprietarii romani vor scapa de toate necazurile ulterioare pe care le-ar putea avea in tara noastra.

Tot mai multi doritori

Romanii cu masini cu numere de Bulgaria vor scapa de amenzile politistilor rutieri

Pentru a nu ingreuna acest tip de afacere care aduce beneficii suplimentare bugetului statului vecin, bulgarii au avut grija ca suma pe care trebuie sa o plateasca un roman pentru inmatricularea masinii sa nu creasca prea mult. In schimb, ii garanteaza ca nu se va mai putea trezi cu autoturismul retinut pe motiv ca era detinut de nu stiu ce samsar cu sute de astfel de procuri si care nu platea apoi taxele aferente. Drept urmare, se asteapta nu numai ca masinile cu deja celebrele numere „TX” sa nu dispara de pe soselele Romaniei, ba chiar fenomenul sa capete o si mai mare amploare. Mai ales acum, cand guvernul Boc spera sa peticeasca bugetul prin exorbitantele taxe de inmatriculare care vor intra zilele aceste in vigoare! Si cum pana si serviciile noastre secrete au apelat la o asemenea stratagema pentru masinile de filaj, atunci la ce sa ne mai lamentam…?[poll id=”175″]

author avatar
Toni Matei
2.046 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nene, m-am saturat sa ne-o tot traga astia din Bulgaria. Oricum o meritam si ei profita de dobitocenia noastra si de incapacitatea noastra de a actiona asupra conducatorilor nostri, care ne subjuga din luna in luna. Atat de dobitoci sunt, ca nici masinile confiscate de fisc, nu le pot vinde din cauza taxei auto. Oricum noua ne place in Romania, de fapt ne plac conducatoriii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger