AcasăNewsRomâni amendați de poliție pe aeroport, în Germania. Motivul incredibil: au mers...

Români amendați de poliție pe aeroport, în Germania. Motivul incredibil: au mers cu copilul în vacanță în timpul școlii

aeroport

Un cuplu de români care călătorea în Germania, alături de copilul lor minor, a fost amendat, după ce polițiștii au descoperit că aceștia au încălcat „dreptul la școlarizare obligatorie al copilului”.

Cei doi români au fost opriți de poliție pe aeroportul Allgäu din oraşul german Memmingen, la debarcare. Au fost interogați cu privire la scopul călătoriei şi motivul pentru care alături de ei se află şi copilul, care ar fi trebuit să fie la școală, având în vedere că nu era vacanță școlară.

O lege similară există și în România, însă este aplicată destul de rar

Polițiștii germani au considerat că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului. Așa că au sesizat școala responsabilă din București, care va trebui să sesizeze, la rândul ei, primăria, care va stabili cuantumul amenzii.

Legea care sancţionează tutorii sau părinții care nu „asigură frecvența școlară a elevului pe perioada învățământului obligatoriu” există și în România, aceștia fiind pasibili de amenzi cuprinse între 500 și 5.000 de lei sau de muncă în folosul comunității. Banii din amendă sunt utilizați în folosul învățământului preuniversitar.

author avatar
Andreea Vlad
471 afisari

5 COMENTARII

  1. Este un drept consfințit legal, gratuitate la învățământ, dar nu este obligatoriu, nemții ăștia după 45 și au trădat neamul!

  2. Ar ” trebui ” amedati si parintii celor peste 160.000 de copii cifra oficiala,care abandoneaza scoala pt. ca seara se culca flamanzi,dimineata se scoala si mai flamanzi,nu au cu ce se incalta imbraca.Dupa cum ” prevede ” Proiectul meu de suflet,Rooomaaania educaaaataa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger