AcasăNewsRomancele sunt alungate din Peninsula de italiencele disperate

Romancele sunt alungate din Peninsula de italiencele disperate

Criza le-a schimbat total atitudinea italiencelor. Acestea accepta mai nou orice job,  in dauna romancelor, care prestau munci considerate injositoare pentru femeile din Italia.

Italiencele apar tot mai des la mitinguri cerand locuri de munca

Se anunta vremuri grele pentru romanii care lucreaza in Italia si chiar in Spania. Concetatenii nostri sunt cunoscuti in Peninsula nu doar ca hoti sau delincventi, ci si ca buni constructori, buni la munci grele si, in general,  buni la toate corvezile. Romancele noastre sunt recunoscute ca lucratoare constiincioase  in agricultura, in confectii si, in special, la ingrijirea batranilor. Aceasta situatie este pe cale sa se schimbe, si nu pentru ca ele  ar munci mai prost,  ci pentru ca italienii in general, si italiencele, in special, au inceput sa accepte orice joburi,  inclusiv pe cele considerate injositoare.  Sunt tot mai dese mitingurile la care italiencele isi striga dreptul la munca, indiferent de oferta, fapt nemaiintalnit in ultimele decenii in peninsula.

Fitch a „trantit” Italia si Spania

Pe site-urile italiene apar tot mai des oferte de joburi pentru italience in domeniul ingrijirii varstnicilor

Desi se tot spune ca statele dezvoltate ale UE au iesit din recesiune, o noua criza se anunta, cea a datoriilor suverane (guvernamentale). Recent,  ratingurile de tara ale Italiei si Spaniei au fost retrogradate de agentia de rating Fitch, din cauza datoriilor lor publice si a perspectivei negative de plata a acestora. Potrivit  reputatului analist Nouriel Roubini, cele doua tari nu au lichiditati si trebuie sa se imprumute in continuare, dar din cauza reducerii ratingului vor obtine credite mai scumpe, iar plata acestora se va face cu costuri sociale: austeritate, restrangerea consumului si, deci, si a pietei muncii. Or, faptul ca deja italiencele accepta deja joburi considerate injositoare este un semnal ca piata muncii se va restrange considerabil si pentru romanii din Italia, care vor fi obligati sa revina in tara, la casele incepute, dar neterminate din lipsa de bani, sau la rudele sarace si fara venituri.

author avatar
Arpad Dobre
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger