AcasăNewsRomanca expulzata din Italia pentru legaturi cu ISIS

Romanca expulzata din Italia pentru legaturi cu ISIS

Romanca arestata preventiv in Italia pentru propaganda islamista pe Internet va fi expulzata din tara, a anuntat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Potrivit presei italiene, femeia se numeste Diana Ramona Medan (Diana Kauther) si s-a convertit la islamism dupa ce s-a casatorit cu un tunisian in Italia. Ministrul italian de Interne a precizat ca ea intretinea legaturi cu islamisti din Martea Britanie. Potrivit lui Sorin Sava, ea se afla in atentia SRI inca de la inceputul anului trecut.”Romanca se afla in legatura cu adepti ai ISIS. A intrat in atentia SRI la inceputul lui 2014, ca urmare a activitatii de propaganda islamista in mediul virtual, atat timp cat s-a aflat in Romania. SRI a adoptat masuri de monitorizare a acesteia si a semnalat cazul serviciului partener italian, in iulie 2014″, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, la b1 tv.

„La nivel european exista un trend in ultima perioada si din acest punct de vedere (…) avem in atentie si monitorizarea persoanelor preocupate de astfel de actiuni, inclusiv cele care intentioneaza sa se deplaseze in zone unde isi desfasoara activitatea organizatiile teroriste”, a mai explicat Sorin Sava. El a mai precizat ca nivelul de alerta antiterorista din Romania este scazut. Diana Medan va fi preluata de autoritatile statului roman, care vor dispune masurile specifice ce se iau in asemenea situatii, a mai precizat Sava.

author avatar
Tudor Borcea
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger