AcasăNewsRomân reţinut pe Otopeni din cauza unui bagaj

Român reţinut pe Otopeni din cauza unui bagaj

Un caz ieşit din tipare a ajuns la urechile opiniei publice în cursul zilei de vineri: ”cetăţean român reţinut pe Aeroportul Henri Coandă după ce şi-a însuşit bagajul de cală al unui alt pasager”.

Geamantanul râvnit de doi călători

Concret, dinspre Poliţia de Frontieră s-a anunţat că un bărbat a ajuns în atenţia oamenilor legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă-Otopeni. Care i-au întocmit dosar penal pentru furt. Tânărul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, e acuzat că ar fi dat să plece cu un bagaj de cală care aparţinea, de fapt, altcuiva.

În urmă cu două zile, românul de 28 de ani ajunsese la rândul său, ca pasager, pe Otopeni. Mai exact, a venit în ţară de la Eindhoven. Potrivit comunicatului Poliţiei de Frontieră, ”după efectuarea formalităţilor, cel în cauză s-a deplasat în sala de sosire a bagajelor şi a ridicat un geamantan de pe banda pe care se aflau bagajele sosite de la o cursă din direcţia Istanbul. În momentul în care bărbatul s-a îndreptat către ieşirea din sala de vamă, echipa comună de control formată din poliţist de frontieră şi lucrător vamal a observat că bărbatul avea o atitudine suspectă, sens în care acesta a fost oprit pentru efectuarea unui control amănunţit al bagajului. Cu această ocazie, s-a constatat că eticheta de însoţire a bagajului nu corespunde cu datele din cartea de identitate prezentată la control”.

Au urmat, în mod firesc, verificări, iar oamenii legii au constatat ca suspectul nu avusese un bagaj de cală când călătorise de la Eindhoven. Şi că valiza în cauză ar fi aparţinut, de fapt, unui cetăţean turc care venise în ţară din direcţia Istanbul. ”În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, transmite sursa citată.

683 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger