AcasăNewsRoman Abramovici, patronul lui Chelsea, retinut de FBI

Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, retinut de FBI

Oligarhul rus Roman Abramovici, patronul clubului englez Chelsea Londra, ar fi fost retinut in SUA de catre ofiteri ai FBI, dar informatia este contradictorie.

Nu s-a anuntat cauza retinerii lui Roman Abramovici, RBC TV (televiziune din Rusia) precizand doar ca afaceristul este pe locul 3 in topul celor mai bogati rusi si are o avere estimata la peste 11 miliarde de dolari.

Purtatorul de cuvant al lui Abramovici neaga ca afaceristul ar fi fost retinut de FBI, dar tot mai multe agentii de presa anunta ca patronul lui Chelsea este interogat in legatura cu moartea lui Boris Berezovski.

Actiunile la companiile detinute de Roman Abramovici sunt in cadere libera, dupa ce a aparut informatia ca oligarhul a fost retinut in SUA. De asemenea, se precizeaza ca patronul lui Chelsea si Berezovski erau rivali, Abramovici castigand un proces cu Berezovski anul trecut.

Alexander Dobrovinski, unul dintre avocatii lui Berezovski, a confirmat informatia, dar a precizat ca Abramovici ar fi fost interogat, din sursele sale, intr-un caz de spalare de bani. „Abramovici nu avea motive sa-i faca vreun rau lui Berezovski. El tocmai castigarse un proces cu Berezovski. Deci nu poate sa aiba legatura cu moartea lui” a declarat Dobrovinski.

Cat priveste moartea lui Boris Berezovski, presa rusa ia in calcul toate ipotezele, de la o inscenare pana la o asasinare de catre MI5. Fostul oligarh rus, in varsta de 67 de ani, a fost gasit mort, sambata, in apropiere de Londra, iar decesul sau ramane un mister deocamdata pentru politia britanica. Gazetele moscovite l-au citat pe Andrei Lugovoi, fost membru FSB (serviciile ruse de spionaj), suspectat de catre politia britanica de otravirea cu poloniu-210, in 2006, la Londra, a transfugului Aleksandr Litvinenko. „Cand oameni ca el (Berezovski – n.r.) sunt asasinati, trebuie sa se inteleaga ca exista intotdeauna un motiv”, a declarat Lugovoi.

Citeste si: Moartea suspecta a miliardarului rus Boris Berezovski. S-a sinucis sau “l-au sinucis”?

Moartea lui Berezovski: “Se temea cumplit ca va fi omorat”. Politia cauta urme de otrava!

Berezovski a murit subit de „kaghebita”

author avatar
Cristi Ionita
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger