AcasăNewsRolls Royce plateste 671 milioane de lire pentru coruptie!

Rolls Royce plateste 671 milioane de lire pentru coruptie!

Divizia aerospatiala a companiei a fost de acord sa achite uriasa suma pentru a stinge un scandal de coruptie si mita in India, Brazilia, Marea Britanie si SUA.

Rolls Royce va plati, prima oara, 497 milioane de lire catre Serious Fraud Office(SFO), institutia britanica care a primit, inca din 2012, informatii despre suspiciuni de mita ale firmei.

De asemenea, Departamentul de Justitie din Statele Unite va primi 170 de milioane de lire. Inca 21,5 milioane se vor duce supraveghetorilor din Brazilia, sustine compania.

Scandalul de coruptie la Rolls Royce a izbucnit la sfarsitul anului trecut, dupa investigatiile BBC si The Guardian, care au aratat ca producatorul a facut, in secret, plati de milioane de dolari catre apropiati ai politicienilor unor tari corupte, India, Brazilia, Iran, Nigeria si Arabia Saudita, pentru vanzarea unor avioane cu motoare Rolls Royce. Jurnalistii au aratat ca, in India, compania a mituit, cu 10 milioane de lire sterline, un intermediar, apropiat al guvernului, pentru facilitarea unui contract care i-ar fi adus firmei un castig de 400 de milioane de lire sterline. Persoana respectiva avea legaturi si cu politicienii din Marea Britanie si a donat 1,6 milioane de lire Liberal Democratilor. In urma acestor dezvaluiri a fost deschisa o ancheta si in Statele Unite. In Brazilia, Rolls Royce a fost acuzat ca a oferit mita companiei petroliere de stat Petrobas, pentru castigarea unui contract de 100 de milioane de dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger