AcasăNewsRolex tunat

Rolex tunat

Si varianta modificata Diamond-Like Carbon

Fotografia acestui Rolex negru a facut turul retelelor sociale. Unul din specialistii ”customizarii” ceasurilor, Label Noir Design, din Geneva, a dezvaluit un Rolex Milgauss al carui mecanism (calibru) a fost modificat pentru a i se integra un tourbillon.

Un Rolex Milgauss de serie

La ora actuala, tunning-ul orologier este o tendinta pe val. Firme precum Label Noir, Bamford sau Blaken sunt din ce in ce mai numeroase pentru doritorii cu dare de mana de a detine un ceas personalizat, a se citi modificat fata de varianta de ”baza”. Printre cele mai cerute modificari este transformarea unui ceas cu carcasa de otel in asa numitul ”ceas negru”. Ceasul este acoperit cu carbon amorf, un material elaborat in vid, gratie tehnologiei PVD (Physical Vapour Depozition), in straturi subtiri, combinand structura de grafit a carbonului cu cea a diamentului si o cantitate variabila de hidrogen. Din acest amestec savant rezulta o pelicula intensa, neagra si dura, cu coeficient de frecare foarte redus, denumita DLC (numita de unii Diamond-Like Coating sau Diamond-Like Carbon).

Si varianta modificata Diamond Like Carbon

In afara rolului decorativ, DLC este un material nealterabil si perfect rezistent la uzura. Alte operatiuni cerute sunt modificarea cadranului sau a carcarei. In general, tunerii de ceasuri se opresc aici si nu se ating de mecanisme, mai ales cand este vorba de un mecanism Rolex. Nu si Label Noir care a realizat pentru un client un Rolex Milgauss negru, al carui calibru de baza a fost modificat pentru a i se integra un tourbillon. Unii au comentat ca s-a mers prea departe. ”In nici un moment, Emmanuel Curtis, orologier si PDG al Label Noir nu si-a imaginat sa inlocuiasca mecanismul original al ceasului primit de la client cu un calibru tourbillon de o talie compatibila cu dimensiunea data. Ideea a fost mai degraba pastrarea unui maxim de componente originale”, a nuantat tunerul, invocand o operatiune de ”chirurgie micromecanica” de racordare a mecanismului tourbillon.

author avatar
Tudor Borcea
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger