AcasăNewsRogozin: Republica Moldova ar putea sa regrete semnarea Acordului de Asociere cu...

Rogozin: Republica Moldova ar putea sa regrete semnarea Acordului de Asociere cu UE

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avertizat vineri, la Tiraspol, ca semnarea unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeana ar putea avea grave consecinte asupra Republicii Moldova.

“Este paradoxal ca elita politica de la Chisinau vrea sa se apropie de Bruxelles si crede ca acolo se va simti mai bine, desi peste 700.000 de cetateni moldoveni lucreaza pe teritoriul Rusiei”, a declarat Rogozin, adaugand ca “poporul Republicii Moldova vrea sa fie alaturi de Rusia printr-o integrare in Uniunea Euroasiatica”.

“Avertizam in mod direct ca (semnarea Acordului de Asociiere cu UE) ar putea avea consecinte foarte grave asupra Republicii Moldova si a populatiei sale. Suntem categoric impotriva faptului ca Transnistria nu este invitata sa participe la negocieri”, a mai afirmat Rogozin.

El a subliniat ca “Transnistria se afla sub patronajul Rusiei si nu vom permite nimanui sa o supere”.

“Rusia va fi bucuroasa sa coopereze cu Republica Moldova. Ii iubim pe moldovenii nostri ortodocsi, insa avem probleme cu elita politica care a decis sa se indrepte spre Bruxelless. Dupa parerea mea, ei (politicienii moldoveni) pot pleca singuri spre Europa si nimeni nu va avea de suferit”, a adaugat vicepremierul rus.

Foto: telegraph.co.uk

author avatar
Alina Costache
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger