AcasăNewsRoger Waters: The Wall, mai actual ca niciodata

Roger Waters: The Wall, mai actual ca niciodata

Opozant notoriu al lui Donald Trump, celebrul muzician britanic, care l-a tratat drept ”porc” pe noul locatar al Casei Albe, in octombrie, in timpul unui concert in Mexic, a profitat din nou pentru a ataca ”ostlitatea” politicii lui Trump.

Waters si-a facut o rara aparitie publica pentru a promova expozitia „Pink Floyd, Their Mortal Remains”, care va fi deschisa in perioada 13 mai-1 octombrie, la Londra. Albumul ”The Wall” este ”mai mult decat oricand de actualitate astazi, in zilele lui Donald Trump, cu discursurile lui despre ridicarea zidurilor si incercarea de a-I diviza la maximum pe oameni pe criterii de rasa si de religie”, a subliniat muzicianul. Basistul si compozitorul legendarei trupe Pink Floyd a declarat ca ”este gata” sa repuna in concert ”The Wall” la frontiera mexicano-americana, fix de-a lungul zidului pe care intentioneaza sa-l ridice Trump. ”Canalele sunt pline de oameni lacomi si puternici”, a spus Waters (73 de ani), care era acompaniat de tobosarul Nick Mason pentru a prezenta retrospectiva The Wall care, dupa 50 de ani de la primul single al trupei Pink Floyd, promite ”o calatorie captivanta, multisenzorala si teatrala in universul Pink Floyd, via 350 de obiecte expuse, show-uri laser si extrase din concerte inedite. Este expusa si nuiaua directorului scolii din Cambridge care a inspirat personajul dascalului sever din ”The Wall” care-i pedepseste pe elevi. Pink Floyd, trupa formata in 1965 de patru studenti din Cambridge (Sid Barrett, Dadiv Gilmour, Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright) a vandut peste 200 de milioane de albume, fiind clasata printre cele mai bune formatii din toate timpurile.

Fake News: Trump si modelul suedez

Dupa ce a invocat un atentat terorist inexistent in Suedia, presedintele SUA a devenit iar ciuca bataii de joc a internautilor. Insa guvernul suedez a anuntat ca ambasada sa din Washington a contactat departamentul american de Stat pentru a cere explicatii. Pentru un Occident deja obsedat de stiri false, dezinformari si cyberatacuri ”made in Russia” este cel putin surprinzator cat de putin sunt verificate de consilierii presedintelui SUA informatiile pe care acesta le preia si le lanseaza in spatiul public. Trump s-a aparat ca a preluat o informatie de pe postul Fox News.

Ami Horowitz, muza preşedintelui SUA

Postul a difuzase un interviu cu Ami Horowitz, autorul unui documentar despre Suedia, zugravit in culori catastrofale: Suedia este ravasita de violuri si crime in serie dupa ce a primit, in 2015, 160.000 de solicitanti de azil. ”Suedia a suferit primul atac terorist islamist, nu de mult”, a lansat Horowitz, fara a preciza ca face referire la atacul comis de Taimur Abdulwahab, un suedez de origine irakiana, care s-a detonat in centrul din Stockholm (fara a face alte victime), si mai ales ca faptele s-au petrecut in decembrie 2010.

I-auzi! SUA: N-am venit in Irak sa furam petrolul

Afirmatia a fost facuta de noul sef al Pentagonului, James Mattis, la Bagdad, intr-o tentastiva de a risipi temerile dupa declaratiile controversate ale sefului sau de la Casa Alba. Donald Trump a afirmat de mai multe ori ca SUA ar fi trebuit sa fure petrolul irakian inainte de a-si retrage trupele din aceasta tara, in 2011, pentru a finanta efortul de razboi si a priva gruparea terorista ISIS de o sursa vitala de fonduri. Mattis, fost general care a luptat in Irak si in Afganistan, a tinut sa-I asigure pe irakieni, in momentul in care vizita sa a coincis cu o noua faza a ofensivei anti ISIS lansata de armata irakiana si de aliatii sai in bastionul jihadistilor din orasul Mossul. Irakul se afla si e lista tarilor vizate de decretul anti-imigratie semnat de Trump.

author avatar
Tudor Borcea
109 afisari

1 COMENTARIU

  1. Interesant că zidul din fâșia Ghaza nu l-a văzut Waters. Pe de altă parte, cei patru studenți erau 5?!? fiți atenți ce scrieți!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger