AcasăNewsRodica Culcer, data afara de la TVR! Unii membri CA spun ca...

Rodica Culcer, data afara de la TVR! Unii membri CA spun ca decizia e ilegala!

Consiliul de Administratie al TVR a votat incetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegata sa conduca Stirile TVR, insa unii membri ai CA, printre care si Ada Mesesan, spun ca reprezentantii PSD in consiliu „au fortat un vot, care juridic si legal este nul de drept”.

„Astazi s-a fortat un vot care, juridic si legal, este nul de drept, in consecinta votul politic fortat de catre reprezentantii PSD in CA al TVR nu poat fi aplicat. Atributiile CA nu cuprind dreptul de a rezilia contractul niciunui jurnalist si fac apel la legea 41/ 94 (articolul 27). Acest aspect a fost sustinut atat de noi, cat si de juristul Consiliului de Administratie, dar reprezentantii PSD din sedinta au sustinut in mod isteric executarea ilegala a Rodicai Culcer. Precizez faptul ca si presedintele CA, Alexandru Lazescu, a votat impotriva acestei propuneri a PSD si a recunoscut ca nu are o baza juridica aceasta impunere a votului. In concluzie, astazi, in loc sa discutam problemele reale ale TVR, respectiv masurile de redresare ale institutiei, avand in vedere deficitul de 100 de milioane de euro, am asistat la un spectacol politic jenant, rusinos, cu note isterice ale colegilor PSD din CA”, a declarat pentru MEDIAFAX Ada Mesesan.

Ea a precizat ca, desi situatia Rodicai Culcer nu era pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a CA, reprezentantii PSD au propus incetarea mandatului delegarii Rodicai Culcer la conducerea Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR. Ada Mesesan – propusa in CA al TVR de PDL – a precizat ca Rodica Culcer a fost delegata sa conduca Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR de conducerea executiva a Televiziunii Publice (in frunte cu Alexandru Lazescu, n.r.), nu de Consiliul de Administratie.

Ea a precizat ca sase membri ai CA, inclusiv Alexandru Lazescu, au votat impotriva incheierii mandatului Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR, in timp ce sapte membri CA, majoritatea PSD, au votat pentru.

author avatar
Ciprian Purice
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger