AcasăRobert Redford a fost hot si vandal in copilarie

Robert Redford a fost hot si vandal in copilarie

Actorul american Robert Redford a dezvaluit in noua lui biografie faptul ca in copilarie obisnuia sa fure din casele vecinilor si din magazinele din orasul natal, in perioada in care facea parte dintr-o banda de cartier.

Robert Redford, in varsta de 74 de ani, a declarat in noua lui biografie ca jafurile si violenţa i-au marcat copilaria, scrie Daily Mail. Actorul a marturisit, totodata, ca era adeseori batut de ceilalţi membri ai bandei din care facea parte.

Vorbind despre anii copilariei, Redford spune ca s-a aflat foarte aproape de a muri la un moment dat, cand a sarit de pe o cladire, pentru a le dovedi celorlalţi membri din banda „cat este de barbat”.

In acea perioada din copilaria sa, Redford lipsea cu regularitate de la scoala, vandaliza casele vecinilor si fura bere din magazinele locale.

Cel mai grav incident s-a produs cand Robert Redford avea 16 ani si a fost oprit de un echipaj de poliţie, care a descoperit in portbagajul masinii sale cateva bijuterii furate. Acuzaţiile pe numele lui au fost retrase ulterior, dupa ce tatal lui, Charlie, a reusit sa-i convinga pe poliţisti ca fiul sau nu stia ce se afla in portbagajul masinii pe care o conducea.

Robert Redford alaturi de prietenul sau de o viata Paul Newman, in capodopera "Butch Cassidy And The Sundance Kid"

In volumul „Robert Redford: The Biography”, scris de autorul irlandez Michael Feeney Callan, Robert Redford a dezvaluit, totodata, faptul ca in copilarie a suferit de poliomielita. Boala s-a declansat cand Robert avea 10 ani si s-a intors acasa extrem de obosit, dupa o zi petrecuta pe hidrobicicleta, la Los Angeles.

„Abia am reusit sa ajung la ţarm. Am fost diagnosticat cu poliomielita. A fost ceva teribil, atat fizic, cat si psihic. In fiecare zi, mama statea langa patul meu, cu comprese umede, tamponandu-mi ochii, rugandu-ma sa-i deschid. M-a ajutat sa merg mai departe si sa trec peste asta”, a declarat actorul.

Desi noua biografie a actorului exploreaza diverse aspecte din viaţa starului, aceasta nu prezinta motivul desparţirii acestuia de soţia lui Lola, cu care a fost casatorit timp de 27 de ani. Cei doi au avut patru copii impreuna, insa primul lor fiu, Scott, a murit in 1959, din cauza sindromului morţii subite la sugari.

Robert Redford si adoua sa sotie, nemtoaica Sibylle Szaggars

Actorul este casatorit in prezent cu artista germana Sibylle Szaggars.

Robert Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor ’60 – ’70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din „Butch Cassidy si Sundance Kid”, film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele „Cacialmaua” (1973), „Marele Gatsby” (1974), „Cele trei zile ale condorului” (1975), „Toţi oamenii presedintelui” (1976), „Departe de Africa” (1985).

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul „Oameni obisnuiţi” i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiinţat in 1981, ce are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare, care dovedesc potenţial. Acelasi institut organizeaza, anual, un festival al noii cinematografii independente – Tribeca.