AcasăNewsRobert Negoiță și Simona Aldea, afaceri contra sănătății populației pe timp de...

Robert Negoiță și Simona Aldea, afaceri contra sănătății populației pe timp de pandemie

Pentru unii pandemia înseamnă izolare, resemnare, suferință, însă pentru alții reprezintă o ocazie foarte bună pentru noi afaceri favorizate de această criză și unele chiar în detrimentul populației. Este și cazul lui Robert Negoiță care se autodeclară ca fiind un mare aparător al populației din sectorul 3, cât și al doamnei Simona Aldea, Directorul Agenției pentru Protecția Mediului București care prin fișa postului are misiunea de a proteja mediul și de a apăra populația.

Cei doi s-au gandit că ar fi bine să facă o afacere pe timp de pandemie, când vigilența celorlalte autorități este motivat limitată, având atenția îndreptată asupra problemelor medicale și sociale serioase din această perioadă.

Ieri, 02.04.2020, în cadrul sedinței CAT de la Agenția pentru Protecția Mediului București, s-a dezbătut emiterea acordului de mediu pentru „așa zisa stație de sortare” aflată într-o hală, ridicată la o sută de metri de gospodăriile oamenilor din Cățelu, Ilfov, hală ce aparține Direcției Generale de Salubrizare Sector 3.

Deși, în mass media au apărut numeroase articole și reportaje prin care s-a arătat situația din teren, respectiv faptul că Primaria Sectorului 3 ridică o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu, acest aspect nu împiedică Agenția pentru Protecția Mediului București să autorizeze “așa zisa stație de sortare” aflată într-o hală care inițial a fost construită pentru a stoca sarea necesară deszăpezirii.

De ce este ascunsă această autorizare de ochii presei, de societatea civilă, de opinia publică și de toți cei care au dreptul să își exprime o opinie, inclusiv cei care sunt afectați de această periculoasă activitate, care se desfăsoară la 100 de metri de casele lor?

De ce domnul Robert Negoiță a eliberat un certificat de urbanism atât de permisiv pentru această construcție? Desigur, nu pentru grija locuitorilor sectorului 3, ci pentru grija afacerii cu gunoaiele sectorului 3, care desigur îi va aduce profituri mari pe spatele cetățenilor contaminați.

După ce luni de zile gunoaiele din sectorul 3 al Bucureștiului au fost duse în Călărași, satul Ulmeni și îngropate ilegal de societatea Utiltrailer contaminând și punând în pericol cetățenii din Călărași, Robert Negoiță le pregătește o supriză asemănătoare și locuitorilor din Zona Cățelu, care în curând vor fi supuși aceluiași regim de contaminare.

Lecția pandemiei nu este suficientă nici pentru Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului București, nici pentru Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, de parcă fiecare ar aștepta confirmări în plus că demersul lor este dăunator pentru oameni.

Dacă vigilența celor de la Garda de Mediu care ar trebui să stopeze aceste nelegalități este intenționat adormită, vigilența presei rămâne încă vie chiar și pe timp de pandemie și aduce la cunoștința cetățenilor afectați toate aceste demersuri făcute cu prețul sănătății lor.

 

author avatar
A.P. Redactor
736 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger