AcasăNewsRoata Mare din Herastrau, desfiintata

Roata Mare din Herastrau, desfiintata

Inspectorii Primariei Capitalei au inceput, ieri, desfiintarea instalatiilor de agrement din Parcul Herastrau, printre care Roata Mare, cursa de cai, pista de masinute, trambuline si alte constructii cu caracter provizoriu.

Punct de reper al Parcului Herastrau, Roata Mare era un adevarat pericol pentru copii

Potrivit municipalitatii, instalatiile de agrement amplasate in Parcul Herastrau, dar si constructiile cu caracter provizoriu apartineau societatii comerciale Dino Park Invest SRL. „Societatea Dino Park Invest SRL, in calitate de proprietar si administrator, nu detine niciun document legal de amplasare a acestora pe terenul apartinand domeniului public al municipiului Bucuresti din Parcul Herastrau – parc cu regim de ansamblu monument istoric”, au declarat reprezentantii Primariei Capitalei. Documente ar fi doar pentru Roata Mare. Celelalte instalatii au fost aduse in decursul timpului si au ajuns sa ocupe, ilegal si fara plata unei chirii, o suprafata de peste 3.000 de metri patrati de spatiu verde.

Roata Mare, veche de jumatate de secol

Instalatia de agrement „Roata Mare”, care apartine aceleiasi societati, „are o vechime de peste 50 de ani si o uzura fizica ridicata”, iar instalatiile de agrement preluate de la fosta societate comerciala Agrement SA „au o vechime de peste 30 de ani, unele dintre ele nefiind in stare de functionare”, au mai spus reprezentantii municipalitatii. Acestia au mai precizat ca, dupa ce zona va fi eliberata, va avea aceeasi destinatie ca si in prezent, respectiv loc de joaca pentru copii. Masura Primariei Capitalei de a crea un nou loc de joaca este in asentimentul multor parinti care s-au confruntat cu probleme serioase legate de siguranta instalatiilor folosite pana acum de copii. Principala conditie pe care va trebui sa o indeplineasca societatile care vor participa la licitatie pentru amplasarea unui nou loc de joaca va fi detinerea de instalatii noi si echipamente sigure pentru copii.

author avatar
National
1.168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger