AcasăNews„RO-ALERT” ne va povesti starea vremii!

„RO-ALERT” ne va povesti starea vremii!

O stire ne tulbura admirararea peisajului politico-zoologic ce se despoaie de caracter la TV si ne anunta ca presedintele Klaus Iohannis a promulgat sistemul numit „RO-ALERT”. Dar, cica este vorba de un sistem de avertizare a populatiei, prin SMS, in timp real, cu privire la pericolele meteorologice sau hidrologice, nu si pentru cutremure. Pai, nu tocmai de cutremure fusese vorba initial?

Un sistem de alertare destept care nu ne ajuta cu nimic Ne povesteste vremea de parca n am avea toti televizoare si acces la toate panicile posibile

Stirea ne spune asa: “sistemul „RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase. Astfel, vor fi transmise populatiei mesaje de avertizare in timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Sisteme similare si-au dovedit eficienta in SUA, Olanda, Lituania, Franta, Germania si Belgia. De asemenea, „RO-ALERT” are avantaje precum transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila, transmiterea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat chiar in conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila, afisarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului, repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile, receptarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate in roaming, acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate”. Deci, nicio vorba despre cutremure, fie ele mici sau mari. Exista doua posibilitati: ori vreun nene mai dastept in cap de la IGSU s-a prins ca alerta la cutremur nu ajuta cu nimic, ori softistii n-au avut cum sa puna in aplicare povestea si pentru cutremure. Dar daca nu ne previne la cutremure, este oare util sa ne previna daca vine o ploaie mai mare? Pai,  asta nu aflam noi de la TV, din ziare, de pe toate site-urile posibile sau de pe orice aplicatie meteo de pe mobil? Nu era oare mai ieftin ca statul sa ne oblige sa ne abonam cu totii la AccuWeather? Caci e gratis! De ce era nevoie de o aplicatie noua, de agitat MAI si IGSU, basca  STS ca sa ne spune printr-un mesaj ca vine o ninsoare ca-n ‘54? Sau ca fulgera-n Fagarasi? Bre, daca aveam si noi tornade, tsunami, hai ca era de inteles, dar, altfel, o sa-mi tot bipaie telefonul ca, desi stau, sa zicem, pe Andronache, la Autogara Militari da cu grindina. Din prosteala asta, oare cine s-o fi ales cu banii?

author avatar
Catalin Dumitrescu
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger