AcasăNewsRO-Alert n-a convins

RO-Alert n-a convins

Romanii, deranjati de SMS-urile de alarmare

Testarea sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta, in Capitala si in judetul Ilfov, este un lucru necesar, insa procedura are o vulnerabilitate” juridica, spune Raed Arafat, secretar de stat  la Ministerul de Interne.

Romanii deranjati de SMS urile de alarmare

Pe scurt, daca o persoana primeste un semnal de alerta, intra in panica, fuge si isi rupe piciorul si poate da institutia in judecata, in contextul in care multi dintre cei care au primit alerte SMS in timpul testarilor de luna trecuta s-au plans si chiar au cerut socoteala autoritatilor. Noi am primit in timpul testarilor si plangeri: „cu ce drept ne anuntati?”, „unde mi-ati gasit numarul de telefon?”, „cine v-a dat dreptul sa ma alertati? Populatia trebuie sa inteleaga acest lucru si noi incepem sa ne confruntam si cu pareri. Stiti cum este, de regula daca ceva merge bine il dai in mana unui jurist ca sa-l strice. Noi acum avem discutii cu unii juristi ca sistemul ar fi o vulnerabilitate, ca daca alertam pe cineva si cand fuge isi rupe piciorul, cine este responsabil, daca ne da in judecata? Si cu asta ce sa mai spui? Eu prefer sa alerteze populatia si daca omul isi rupe piciorul ne cerem scuze. Aceasta nu este responsabilitatea noastra, dar alertarea este responsabilitatea noastra”, a declarat Raed Arafat, la cea de-a XV-a editie a Forumului International de Riscuri Catastrofale. Sirenele nu ajung nici la 50% din populatie, a explicat Arafat, motiv pentru care a fost necesara implementarea sistemului RO-Alert. Romania este a cincea tara din Europa care a adoptat avertizarea prin cell broadcasting.

author avatar
Bogdan Borcea
187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pt ca se declanseaza rapid. Trebuia facuta o aplicatie prin care Ro alert instiinta prin acord despte riscul si beneficiul aplicatiei. O liaibo instalai sau nu si cine se atunca de ka etaj e optiunea lui si instalam si eu daca baga cutremur.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger