AcasăNewsRiscă România să rămână fără gaze? Iată ce alternativă există la gazul...

Riscă România să rămână fără gaze? Iată ce alternativă există la gazul rusesc!

gazRiscă România să rămână fără gaze? Iată ce alternativă există la gazul rusesc!

România importă din Rusia până la 20% din consumul de gaz, dar, în cazul unei întreruperi a livrărilor, există alternative.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică seară, la Digi24, că România va folosi din toamnă gaz lichefiat din SUA, ca alternativă la gazul rusesc.

Oficialul a anunțat că din această vară sau cel târziu la finalul anului, va fi dat în funcțiune interconectorul de gaze dintre Grecia și Bulgaria, iar România va putea beneficia de gaz lichefiat.

„În toamna acestui an, cel mai târziu la finele acestui an. Vă pot spune că premierul Greciei și cel al Bulgariei săptămânal au discuții pentru acest interconector. Este nu numai pentru noi, ci este vorba despre proiectele viitoare și importanța lui în circuitul gazelor, atât pe coridorul vertical, cât și pe coridorul pe care noi deja l-am realizat prin infrastructura BRUA, care poate să ducă gaz în centrul și estul Europei”, a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă: România are gaz suficient

Întrebat dacă există riscul ca România să rămână fără gaz, în cazul în care Vladimir Putin ar decide sistarea furnizărilor de gaz către Europa, Nicolae Ciucă a fost ferm: „Nu. Cu toată responsabilitatea, nu suntem în riscul de a rămâne fără gaz”.

Despre momentul când România va putea extrage gaz din Marea Neagră, premierul a anunțat că legea offshore urmează să intre în Parlament, şi a precizat că „nu este vorba de mai mult de o lună, maxim două”.

author avatar
Andreea Vlad
433 afisari

3 COMENTARII

  1. pentru asta a facut cursuri la cia si si-a luat consilieri evrei . daca atunci cand nu erau probleme , Romania avea gaz mai scump de trei ori ca la altii fara gaze , in conditiile in care Romania are gaze , imaginati-va la ce pret vom avea gaze aduse de la dracu-n praznic din america . asti-a nu pleaca pina nu ne baga complet in groapa . multi nici acum nu stiu pentru ce este acest razboi .

  2. „”Despre momentul când România va putea extrage gaz din Marea Neagră””
    Nenea Ciuca intelegerea cu impartirea platoului continental era cu Ucraina. Intre timo Insula Serpilor nu mai apartine ucrainienilor.
    Vezi ca ai in guvern la energie pe unu’ Popescu. Ia intreaba-l de ce a inchis termocentralele si mai ales de ce nu le porneste.
    Ce are de gand cu preturile exorbitante la gaz? Stii tu ca AZOMURES s-a inchis din cauza pretului gazelor? Stii tu ca acolo se fabrica azotat ptr agricultura? Stii tu ca fara azotat productia va scadea cu 50%?
    La ce muian de porc ai fireste ca nu intelegi nimic ca e multe IDIOTULE!

  3. LA CAT SE PRICEPE CIUCA SI LA GAZE CA SI LA RACHETE ,VOM DA DE DRACU CAT DE CURAND.
    AVEM CARBUNE !,DACA GERMANIA REVINE LA CENTRALE PE CARBUNE !,NOI ROMANII ORI SUNTEM TIMPITI ORI TRADATORI DACA NU REPUNEM IN FUNCTIUNE CENTRALELE OPRITE .
    STIM CIUCA CA ESTI GHIOCELUL AMERICANILOR SI PREFERI GAZE AMERICANE IN LOCUL CARBUNELUI ROMANESC ,DAR UN TERMINAL DE PRELUARE A GAZELOR LICHEFIATE AI ??,
    BATI DIN PALME SI GATA AI GAZE !,ESTI SI PLUTAS ?,TE STIAM DOAR INFANTERIST !.
    DE ASTA ROMANIA INVOLUEAZA ,AJUNG PE SCAUNE PREANALTE TOT PAFARISTII.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger