AcasăNewsRisc de inundatii: COD PORTOCALIU si GALBEN pe mai multe rauri din...

Risc de inundatii: COD PORTOCALIU si GALBEN pe mai multe rauri din tara!

Locuitorii mai multor judete din tara stau cu teama ca apele le pot inunda in orice moment gospodariile. Situatia e cu atat mai serioasa, cu cat un rau din judetul Giurgiu se afla, cel putin pana marti seara, sub incidenta unui COD PORTOCALIU de pericol.

Mai precis, riscul prducerii de inundatii persista, incepand de marti, de la ora 11, si pana seara, la ora 20, pe „raul Sabar la s.h. Poenari – sector indiguit”, corespunzator judetului Giurgiu, aflat sub atentionare COD PORTOCALIU, precizeaza sursa citata.

Tinand cont de situatia hidrologica actuala, dar si de prognoza meteo pentru urmatoarele 24 de ore, specialistii de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor avertizeaza, totodata, ca pana in prima zi a lunii aprilie, la ora 16, exista riscul producerii unor cresteri de debite si niveluri prin propagare pe raurile din bazinele hidrografice Olt, Neajlov, Sabar, cu depasiri ale cotelor de inundatie si atentie. In intervalul mentionat, se afla sub atentionare COD GALBEN raurile din bazinele hidrografice „Olt pe sectorul Micfalau – Hoghiz (judetele Covasna si Brasov), Neajlov – bazin mijlociu si inferior (judetul Giurgiu), Sabar sector aval Poenari (judetele Giurgiu, Ilfov si Calarasi)”.

sursa foto: stiriagricole.ro

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger