AcasăNewsRisc de inundatii: Avertizare pentru rauri din sapte judete aflate in sudul...

Risc de inundatii: Avertizare pentru rauri din sapte judete aflate in sudul si sud-estul tarii

Raurile care strabat mai multe judete aflate in sudul si sud-estul Romaniei se afla sub incidenta unui Cod galben, specialistii in hidrologie avertizand asupra posibilitatii producerii de inundatii.

In conditiile in care meteorologii au anuntat ca in orele urmatoare va continua sa ploua, patru judete din sudul-tarii aflandu-se sub Cod galben de precipitatii insemnate (Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta, unde, precizeaza reprezentantii ANM, ploile pot cumula chiar si peste 40-50 l/mp, insa izolat), hidrologii avertizeaza asupra probabilitatii ca, incepand cu joi la amiaza si pana vineri la ora 16, sa se produca scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Calmatui, Vedea, Arges superior, Neajlov, precum si in cazul unor rauri din Dobrogea, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Ca urmare, reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor au emis un COD GALBEN, valabil pentru raurile din sapte judete. Conform precizarilor INHGA, lista raurilor aflate sub incidenta celei mai recente avertizari cuprinde raurile din bazinele hidrografice: Calmatui, aferent judetelor Olt si Teleorman, Teleorman si afluentii mici ai raului  Vedea din judetele Olt, Arges si Teleorman, precum si unii afluenti ai Argesului superior din judetele Arges si Dambovita. Nu in ultimul rand, sub un astfel de risc sunt si Neajlovul (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger