AcasăNewsRisc de avalansa in Muntii Tibles, Calimani si Rodnei

Risc de avalansa in Muntii Tibles, Calimani si Rodnei

Salvamontistii avertizeaza ca exista un risc de gradul patru de producere de avalanse in Muntii Calimani, Rodnei si Tibles. Turistii sunt rugati sa evite deplasarile in golurile alpine.

Serviciul Public Salvamont Bistrita-Nasaud a emis sambata un comunicat in care avertizeaza ca exista un risc ridicat de avalansa, din cauza cantitatilor mari de zapada proaspata depusa in ultimul interval de timp. Pericolul este evaluat la gradul patru din cinci.

„Le recomandam turistilor sa evite deplasarile catre golurile alpine si crestele montane din judetul Bistrita-Nasaud, iar cei care practica sporturi de iarna sa nu depaseasca limitele partiilor amenajate in acest sens. Riscul ridicat de avalansa (gradul 4) se va mentine pe perioada intregii saptamani viitoare”, se arata in comunicat.

In zona de creasta este foarte multa zapada viscolita, depozitata pe vai, care poate pleca la vale in orice moment, asa ca turistii trebuie sa fie foarte atenti. In plus, vantul bate cu putere si exista si posibilitatea sa miste blocuri intregi de zapada.

author avatar
Andra Nesu
712 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger