AcasăNewsDeputatii au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Stan

Deputatii au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Stan

(foto: rtv)

Camera Deputatilor a intrunit, vineri, cvorumul necesar pentru votarea ridicarii imunitatii deputatului PSD, Ion Stan, insa, 226 de parlamentari au votat impotriva solicitarii procurorilor DNA, de arestare preventiva a politicianului.

(foto: rtv)

Membrii Camerei Deptatilor, care au participat, vineri, la prima sedinta de plen, au hotarat ca Ion Stan sa-si pastreze imunitatea parlamentara. Dintre cele 379 de voturi exprimate, 8 au fost anulate iar 371 au fost validate.

Din voturile considerate valabile 145 s-au pronuntat pentru incuviintarea cererii MJ de arestare preventiva a deputatului PSD si 226 de voturi au fost impotriva. Sistemul de vot a fost unul secret, cu bile.

Desi Victor Ponta a declarat in aceasta dimineata ca el voteaza pentru ridicarea imunitatii social-democratului se pare ca membrii USL nu i-au urmat exemplul. Plenul a avut ultimul cuvant de spus in privinta cererii de arestare preventiva a lui Stan

Potrivit anchetatorilor, se pare ca deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, cate 200 de lei, bani de benzina,  pentru cele 600 de masini pe care urma sa le foloseasca in campanie. Dima a estimat ca este vorba despre „un miliard, un miliard douasute” (lei vechi, n.r.).

author avatar
Alina Costache
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger