AcasăNewsRezultatele finale la DEFINITIVAT 2016, afisate. Procentul notelor peste 8, sub 70%

Rezultatele finale la DEFINITIVAT 2016, afisate. Procentul notelor peste 8, sub 70%

S-au anuntat rezultatele finale (de dupa contestatii) la examenul de definitivat, din 2016. Conform cifrelor oficiale, aproape 30 de procente din randul celor care au dat proba scrisa nu au obtinut nota minima care sa le asigure dreptul de practica in scoli si licee.

Emotii in aceasta vara au avut nu doar absolventii claselor a VIII-a si a XII-a, ci si cadrele didactice care au dat examenul de definitivare in invatamantul preuniversitar. Dascalii au fost, la randul lor, candidati la un examen pe care, din cate s-a anuntat in aceasta dupa-amiaza, din directia Ministerului Educatiei, l-au trecut cu brio, adica avand note peste 8, 69,08% dintre participanti. Procentul a crescut, urmare a solutionarii contestatiilor, 2, 82 fata de rezultatele initiale. De ce e importanta aceasta nota 8? Pentru ca – potrivit regulamentului – doar candidatii care au reusit sa obtina note peste 8 la proba scrisa si la inspectia la clasa au dobandit dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Statistica arata ca la nivelul celor mai mari note inregistrate, intre 8 si 10, judetele de top sunt Clujul, cu 79,2%, Iasul -78,9% si Brasovul, cu 77,8%, in timp ce in Capitala 76,3% dintre candidati au obtinut note peste 8.

Rezultatele finale ale candidatilor la proba scrisa din cadrul de definitivare in invatamantul preuniversitar au fost publicate in prima parte a zilei de joi, pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, la sectiunea special dedicata Definitivatului 2016 – VEZI DETALII AICI.

sursa foto: satmareanul.net

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger