AcasăNewsRezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui Merkel

Rezultatele finale ale alegerilor. Cat au obtinut conservatorii lui Merkel

Dupa ce in prima faza se aflase – in baza rezultatelor exit-poll-urilor – cifrele comunicate la inchiderea urnelor din cadrul alegerilor legislative din ziua precedenta – ca Angela Merkel va avea un nou mandat de cancelar, al patrulea, intre timp s-au anuntat, luni, si rezultatele finale ale scrutinului din Germania.

Astfel, se stie ca a fost o victorie fara dubii a conservatorilor lui Merkel – CDU/CSU – cu 33%, urmati fiind de social-democrati (SPD) – care au obtinut 20, 5%, in timp ce a treia formatiune cu reprezentare in viitorul legislativ german este AfD (Alternativa pentru Fermania, o formatiune de extrema dreapta), cu 12, 6 procente, liberalii (FDP) incheind cursa electorala pe locul 4, cu 10, 7% din voturi.

In ciuda victoriei, conservatorii nu au obtinut majoritatea in Bundestag, astfel ca urmeaza negocieri in vederea constituirii unei coalitii majoritare in Parlament, in conditiile in care social-democratii condusi de Martin Schultz au anuntat ca vor trece in opozitie. De altfel, se invoca – in dreptul conservatorilor- cel mai slab scor electoral din ultimele peste sase decenii.

157 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger