AcasăNewsRezultate slabe la simularea Bacalaureatului

Rezultate slabe la simularea Bacalaureatului

Datele centralizate dupa simularea, in urma cu aproape doua saptamani, a probelor scrise din cadrul „examenului maturitatii” scot la iveala o realitate trista.

Statistica facuta publica de Ministerul Educatiei indica faptul ca elevii de clasele a XI-a si a XII-a au au obtinut o rata cumulata de promovare de 36,88%. Institutia a transmis, vineri, faptul ca „ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigura promovarea (6 si peste 6) este de 42,15% (47.598 de elevi din 112.925 prezenti)” si ca la clasa a XI-a aceasta rata de promovare a fost de 31,86%.

Despre elevii din Bucuresti care au mers la simulare s-a aflat ca 40,4% dintre ei au obtinut medii generale mai mari sau egale cu 6. De asemenea, la nivel de judete in care rata cumulata de promovare a depasit 40% s-au situat Iasi (46,4%), Cluj (45,5%), Dolj (43,1%) si Braila (43%).

Notele nu se trec in catalog, decat daca isi doresc elevii sau parintii acestora. Se presupune, insa, ca rezultatele de la simularea desfasurata intre 11 si 13 martie ar trebui analizate in fiecare unitate de invatamant, astfel incat sa se gaseasca solutii care sa duca la imbunatatirea nivelului de pregatire al elevilor din clasele terminale de liceu care, in vara, vor da examenul de Balacaureat.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger