AcasăNewsREZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii afla notele dupa contestatii!

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii afla notele dupa contestatii!

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2016 – clasa a VIII-a se anunta in cursul zilei de marti. Dupa ce zilele trecute au fost rezolvate contestatiile, elevii care in aceasta vara au incheiat cursurile scolilor generale vor sti, fara urma de dubiu, ce note au luat la Capacitate.

Afisate intr-o prima faza pe 1 iulie, rezultatele la Evaluarea Nationala 2016 au putut fi contestate de catre absolventii scolilor generale din Bucuresti si din tara care, din diferite motive, nu au fost multumiti de notele primite la probele sustinute in cadrul testarii de luna trecuta, respectiva la romana si matematica, dar si, in cazul scolarilor apartinand minoritatilor nationale, la proba de limba si literatura materna.

Odata analizate si solutionate contestatiile, in cursul zilei de 5 iulie urmeaza sa fie anuntate rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2016, in sensul in care notele vor fi afisate atat pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, cat si la avizierele centrelor in cadrul carora elevii au sustinut probele de la Capacitate.

Cum notele de la Evaluarea Nationala conteaza in ponderea mediei de intrare la liceu, e lesne de inteles de ce isi doresc absolventii claselor a VIII-a sa obtina rezultate cat mai bune la acest examen.

sursa foto:romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger