AcasăNewsREZULTATE FINALE BAC 2021, sesiunea de toamnă. Notele, afișate vineri

REZULTATE FINALE BAC 2021, sesiunea de toamnă. Notele, afișate vineri

(sursa foto: monitorulcj.ro)

Elevii care au susținut probele ”examenului maturității” în cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021 și au formulat contestații după prima afișare a notelor vor afla, vineri, 3 septembrie, ce rezultate au obținut.

Și asta pentru că în cursul acestei zile se vor afișa rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2021, respectiv rezultatele după soluționarea contestațiilor. Și anume după reanalizarea lucrărilor candidaților care au formulat astfel de cereri, în intervalul destinat depunerii contestațiilor.

La fel cum s-a întâmplat și în cazul primei sesiuni a Bacalaureatului 2021, rezultatele se vor publica prin anonimizarea datelor personale ale candidaților, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Primele note, afișate pe 31 august. Care a fost rata de promovare

Prima afișare a notelor – de dinaintea contestațiilor – s-a făcut pe 31 august, în centrele de examen şi pe pagina dedicată examenului de Bacalaureat, de pe site-ul edu.ro – VEZI AICI. La acel moment s-a aflat, de la Ministerul Educației, că ”rata de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%”.

Și că la probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Iar 77 de candidați au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

E important de precizat faptul că media minimă de promovare a ”examenului maturității” este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5.