AcasăNewsRezultate DEFINITIVAT 2015: Notele la examen, afisate azi. Dascalii nemultumiti pot face...

Rezultate DEFINITIVAT 2015: Notele la examen, afisate azi. Dascalii nemultumiti pot face contestatii!

Cum marti s-au anuntat rezultatele la examenul de definitivat din 2015 dascalii care au sustinut proba scrisa zilele trecute au aflat si ce note au primit.

Va spunem ca REZULTATELE la examenul de DEFINITIVAT din acest an sunt disponibile atat la avizierele centrelor de examinare, cat si la sectiunea special dedicata examenului (DEFINITIVAT 2015), pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, respectiv AICI.

Desi, la prima vedere, procentul anuntat de catre reprezentantii Ministerului Educatiei pare unul imbucurator, respectiv vestea ca 92,78% dintre candidatii care au sustinut examenul au obtinut note peste 5, lucrurile nu stau deloc asa, tinand cont de faptul ca nota minima de promovare a examenului este 8.

Mai exact, din datele anuntate de minister, dupa centralizarea rezultatelor, reiese faptul ca mai bine de jumatate din dascalii care au sperat sa promoveze examenul de definitivare, cel care le permite sa aiba dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, nu au reusit.

Cu mentiunea ca este vorba despre rezultatele la DEFINITIVAT 2015 inainte de contestatii, va spunem ca 46,23% din candidati au luat note in limita 8-10, 20 dintre dascalii care s-au prezentat la proba scrisa luand note maxime, respectiv 10.

(foto: captura site edu.ro)

E important de precizat faptul ca, in contextul afisarii REZULTATELOR la DEFINITIVAT 2015, inainte de contestatii, faptul ca in Capitala vestile sunt destul de bune, procentul de promovare a acestui examen, respectiv al candidatilor care au obtinut note peste 8, fiind de 55%, in timp ce judetele din top 3 sunt, conform edu.ro, Sibiu (59,4), Harghita (57,3), Cluj (56,9).

In cazul in care exista candidati care, din diferite motive, sunt nemultumiti de notele primite, acestia pot face contestatii, iar acestea din urma pot fi depuse, anunta Ministerul Educatiei, la sediile inspectoratelor scolare judetene, in intervalul 14-15 iulie, urmand a fi solutionate intre 16 si 17 iulie. O zi mai tarziu, respectiv pe 18 iulie, vor fi afisate REZULTATELE FINALE ale examenului de Definitivat din acest an.

author avatar
Cristina Stefan
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger