AcasăNewsRezultate BACALAUREAT 2016. S-au afisat primele note la "examenul maturitatii"

Rezultate BACALAUREAT 2016. S-au afisat primele note la „examenul maturitatii”

Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2016 ajung sa fie cunoscute in cursul zilei de 12 iulie. Si tot in aceasta marti – pana catre seara-se pot depune si contestatiile.

BAC-ul 2016 a ajuns la etapa afisarii notelor. Asadar, ziua de marti va fi una de foc nu doar la nivelul termometrelor, mai multe zone din tara aflandu-se sub incidenta unei informari de canicula, ci si la cel al emotiilor. Avand in vedere ca pe 12 iulie se fac publice primele rezultate pe care le-au obtinut absolventii claselor a XII-a inscrisi la sesiunea de vara a „examenului maturitatii”, ziua de marti e plina de incarcatura emotionala.

Vorbim de primele rezultate la BAC 2016 pentru ca, dupa ce notele vor fi afisate atat la avizierele centrelor de examen, cat si pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, elevii nemultumiti de cum s-au descurcat la probele scrise pot depune contestatii. De altfel, in urma cu doar cateva zeci de minute, pe edu.ro s-au afisat rezultatele la BAC 2016, atat pentru Bucuresti, cat si pentru judetele tarii. NOTELE pot fi vazute aici.

Din cate a anuntat ministerul inca de dinaintea inceperii examenului de Bacalaureat 2016, notele obtinute de elevii care au dat BAC-ul in sesiunea de vara vor fi afisate pana la ora 16, pentru ca in aceeasi zi, intre orele 16 si 20 sa poata fi depuse contestatiile. Acestea din urma vor fi solutionate in zilele urmatoare, pentru ca pe 16 iulie sa poata fi asisate rezultetele finala ale Bacalaureatului 2016.

La nivel de statistica, datele anuntate anul trecut indicau faptul ca peste 66% dintre elevii care au sustinut BAC-ul au primit calificativul „promovat”, inaintea contestatiilor, cifra crescand usor – cu aproape doua procente- dupa solutionarea contestatiilor.

sursa foto: jurnaldeoas.ro

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger