AcasăNewsREZULTATE BACALAUREAT 2013. Primele cifre de la examen

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Primele cifre de la examen

(foto: ziarulargesul.ro)

Rezultatele de la examenul BACALAUREAT 2013 sunt imbucuratoare. Primele cifre arata ca multi elevi au luat o nota de trecere la bac. Vorbim despre o promovabilitate de 10-20% in plus fata de anul 2012.

(foto: ziarulargesul.ro)

Surprize placute pentru absolventii clasei a XII-a dupa ce au trecut prin probele de foc la examenul maturitatii. In Tulcea, promovabilitatea la examenul de bac 2013 este de 64% comparativ cu anul trecut cand a fost de 40,85%. In Maramures, 60% dintre elevi au obtinut note de trecere, procent mult mai mai mare fata de anul trecut cand doar 48.8% au obtinut o nota de trecere.

58% dintre absolventii de liceu din Brasov au trecut cu brio de probele la BACALAUREAT 2013. In anul 2012, vorbim despre o promovabilitate de 49,80%.

In Brasov, jurnalistii de la Romania TV care au intrat in posesia datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean arata ca  promovabilitatea este de 58% comparativ cu anul trecut cand procentul a fost mult mai mic – 49,85%.

In Caras-Severin, vorbim despre o promovabilitate de 40% (in anul 2012 fiind doar 30,25% promovati). Si gorjenii au obtinut rezultate bune la bac 2013 – promovabilitate de 53,54% fata de anul trecut cand a fost doar 30,25%. In Vaslui, promovabilitatea este de 49%, aproape la fel cu cifra inregistrata anul trecut – 47%.

Vesti bune si pentru elevii din Gorj, Buzau si Caras-Severin! Daca in 2012, in aceste judete existau licee unde niciun absolvent al clasei a XII-a nu obtinuse o nota de trecere, acum nu a mai fost inregistrata o astfel de situatie, spun jurnalistii de la postul tv anterior mentionat.

Luni, 8 iulie, elevii vor afla ce note au obtinut la examenul de BACALAUREAT 2013. Daca nu vor fi multumiti de notele obtinute, acestia mai au o sansa. In aceeasi zi, pot depune contestatii, rezultatele finale urmand sa fie publicate pe 12 iulie.

author avatar
Anca Murgoci
2.717 afisari
Zenville

Ultimele știri

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO

La destul de scurtă vreme după ce s-a aflat despre scandalul din Parlament și despre incidentul violent în care au fost implicați doi foști...

Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo: Rareș Hopincă: “Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport!”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, împreună cu premierul, Marcel Ciolacu, președintele COSR, Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, și președintele...
proger