Zi importantă pentru absolvenții de liceu care au dat „examenul maturității”.
UPDATE: Rezultatele (înainte de contestații) pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 au fost publicate.
Candidații vor putea afla rezultatele la BAC 2024 atât la avizierul unităților școlare, cât și pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro.
Rezultatele înainte de contestații la examenul de bacalaureat sunt disponibile AICI.
––
După ce au susținut, zilele trecute, probele scrise ale examenului, în cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an (sesiunea iunie – iulie), elevii vor afla luni ce note au luat la BAC 2024.
Ministerul Educaţiei va publica, luni, primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2024, iar candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii.
Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) va avea loc luni, 8 iulie (până la ora 12:00), conform calendarului anunțat de Ministerul Educației. Notele vor fi afișate pe pagina bacalaureat.edu.ro.
Când se pot depune contestațiile
Rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).
„Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a precizat Ministerul Educației, într-un comunicat.
Urmează o perioadă destinată soluționării contestațiilor. Iar afișarea rezultatelor finale de la prima sesiune a Bacalaureatului 2024 este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulat):
- susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obținute la probele scrise).
Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) au fost așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate) – din câte anunța Ministerul, înainte de începerea probelor scrise la BAC.