AcasăNewsREZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Monica Macovei a castigat in Australia, Klaus Iohannis...

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Monica Macovei a castigat in Australia, Klaus Iohannis s-a impus in Noua Zeelanda!

Gratie diferentei de fus orar, procesul electoral pentru alegerea noului presedinte al Romaniei s-a incheiat, deja, in Australia si Noua Zeelanda.

Iar conform datelor centralizate, rezultatele inregistrate sunt cel putin surprinzator.

135 de romani cu drept de vot si-au exercitat acest drept in Australia, iar aproape jumatate dintre acestia, 61, au preferat-o pe Monica Macovei drept noul presedinte al Romaniei.

51 de voturi a obtinut Klaus Iohannis si 13 romani din Australia au pus stampila pe Victor Ponta. Elena Udrea a primit cinci voturi, Teodor Melescanu a fost votat de doua persoane, iar Calin Popescu Tariceanu, Corneliu Vadim Tudor si William Branza au primit cate un vot.

In Noua Zeelanda situatia a fost oarecum asemanatoare, doar ca primii doi clasati si-au inversat locurile intre ei. 135 de romani din Noua Zeelanda si-au exercitat dreptul la vot si aproape jumatate dintre acestia, 66, l-au preferat pe Klaus Iohannis.

Monica Macovei a primit 28 de voturi, Elena Udrea a primit 13 voturi, iar Victor Ponta s-a situat doar al patrulea, cu sapte voturi. Calin Popescu Tariceanu si Corneliu Vadim Tudor au fost votati de cate sase persoane, Gheorghe Funar a primit patru voturi, iar Teodor Melescanu si Dan Diaconescu au primit cate doua voturi. In sfarsit, un roman din Noua Zeelanda a pus stampila pe reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor.

author avatar
Cristi Ionita
813 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger