AcasăNewsRezist. Occupy. Indignados. Cine e nasul vostru?

Rezist. Occupy. Indignados. Cine e nasul vostru?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunt fix 10 ani de la declansarea ultimei crize financiare ce a scuturat sistemul economic planetar. In 2008, picau cele mai mari fonduri de investitii din lume, cu multe banci pulverizate de un tsunami monetar ce matura tot in cale. A fost haos, disperare, apoi incet-incet statele si-au revenit, companiile s-au intarit prin regandirea politicilor fiscale, fiecare a stiut ce are de facut in patratica sa. Fiecare, mai putin un grup social al asa-zisilor nemultumiti. S-au legitimat purtand tot felul de nume, de la #Occupy la #Indignados, prin Romania li se zice #Rezist, dar ei nu sunt altceva decat pionii aceleiasi retete aplicate la nivel global.

Orb sa fii si tot vezi legatura dintre miscarile de strada din Romania si fenomenul ”Occupy Wall Street” ce doar acum trei, patru ani ameninta, precum o molima, sa cuprinda toata America. Proaspat instalat la Casa Alba, presedintele-afacerist Donald Trump n-a stat prea mult pe ganduri si a vindecat New Yorkul de revolte, un tratament intens de pulane pe spinari, gaze in fata si amenzi uriase insanatosind pacientul indoctrinat cu „ideologia” Occupy. Altele erau urgentele SUA, nu revolutiile de catifea!

Si Spania a trecut prin momente asemanatoare, dar in 2011, cu Los Indignados decisi sa faca legea in peinsula. Madridul a reactionat prompt, la fel ca in chestiunea independentei catalanilor – a scos „mascatii” in strada. Treptat, protestele si-au pierdut din intensitate, iar spaniolii de rand au inteles ca, de fapt, ei nu faceau altceva decat sa promoveze indirect interese straine.

Acum, a venit randul Romaniei sa deschida jurnalele de stiri din lumea intreaga. Sunt imagini care dor, cu oameni cazuti si jandarmi loviti, cu copii si femei, se incearca inocularea ideii ca poporul s-a saturat de „ciuma rosie”, e o isterie in masa dusa dincolo de granita normalului. Asistam la acelasi scenariu, papusarii nici nu se mai obosesc sa schimbe regia, se joaca tot cu figuranti (nelipsitii huligani care incita la violenta) si actori de mana a doua (naivii ce halesc pe nemestecate orice informatie primita).

Democratia si votul universal liber exprimat sunt suprimate de vocea minoritatii. Iata ca, la intervale regulate de timp, suntem martorii unei violente a strazii cum istoria a mai trait doar intr-un trecut de care credeam ca s-a lepadat. Cine a nasit acest fenomen are interese ascunse, inca nu si-a dezvelit intentiile, dar cu siguranta ca o va face la momentul potrivit. Din pacate, Romania este si ea parte a acestui master-plan ce pare gandit de niste minti luminate, iar pretul care trebuie platit va indatora generatiile viitoare.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.542 afisari

2 COMENTARII

  1. Si , la noi , au aparut astfel de specimene.Cautati in lista facebook a hackerului Iacomi Florin Cristian(Black Lion) de la gruparea Anonymous si legaturile sale colaterale cu huliganii suporteri din galeriile rau famate de fotbal,alti oligofreni dacopati, etc.Intrebarea este: Cine ii sponsorizeaza atat de pe teritoriul Romaniei cat si din afara ei? De ce sunt acoperiti de catre SIE, DIPI,SRI?

  2. google ajuta inclusiv pe prostii care scriu prostii. Ce-i aia un prost care scrie prostii? Unul care scrie nedocumentat, că, na…Deci miscarile gen Occupy&comp nu au nici o legatura cu manifestatiile de la Bucuresti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger