AcasăNewsRezervari cu un an inainte la cele mai selecte restaurante

Rezervari cu un an inainte la cele mai selecte restaurante

Noma Restaurant

Sunt cateva restaurante in lume unde se primesc sute de cereri de rezervare pe zi. Asa ca poate trece un an sau mai mult pana ajungi sa iei masa acolo. Ce au ele in comun? Ei, bine, doar originalitatea si faptul ca rezervarea unei mese trebuie facuta cu luni inainte.

Noma

Noma Restaurant

La Copenhaga se afla restaurantul considerat a fi cel mai bun din lume, Noma, unde „buzunarul naturii“ este intotdeauna plin de resurse.

René Redzepi

René Redzepi este cel despre care se spune ca a reinventat bucataria nordica si a descoperit aromele pure. Nu este intr-un hotel de lux, asa cum nu sunt nici celelalte. Dar este un lux al papilelor fiindca tanarul maitre stie cum sa uimeasca de fiecare data.

Sukiyabashi Jiro

Jiro Ono

Despre inspiratie este vorba in cazul rafinamentului gastronomic pe care adevaratii cunoscatori in ale haute cuisine il cauta in aceste locuri. Suntem acum la Tokyo, unde gasim Sukiyabashi Jiro, unde  chef-ul Jiro Ono „exploateaza“ specificul si savoarea nipone. Ca nicaieri in lume.

Creveti Kuruma-ebi

Notorietatea si-a castigat-o prin akami, kuruma-ebi, sayori ori tako, toate preparate pe baza de fructe de mare si peste, dar si prin multe alte preparate unice datorita felului in care chef-ul le gateste.

The Fat Duck

Fat Duck

In Marea Britanie ne asteapta Heston Blumenthal, chef-ul care se raporteaza permanent la traditia culinara britanica, dar careia ii confera acea aura de contemporaneitate care face din The Fat Duck unul dintre cele mai dorite restaurante de pe mapamond. Si care are si trei stele Michelin, stele pe care, de altfel, le au si celelalte restaurante despre care vorbim.

Heston Blumenthal este cel care a inventat inghetata de crab

Inghetata de crab si foie gras prasita cu crab crocant sunt inventiile lui Blumenthal, suficient de ciudate pentru a atrage atentia gurmanzilor.

Chief’s Table at Brooklyn Fare

Brooklyn Fare

Ajungem la New York, unde chef-ul Cesar Ramirez ii asteapta la Chef’s Table at Brooklyn Fare pe cei care vor sa guste cele mai neasteptate combinatii de ingrediente organice. Pentru rezervarea unuia dintre cele 18 locuri ale restaurantului se asteapta cateva saptamani bune. Asta este o nota definitorie a tuturor restaurantelor prezentate, impreuna cu raritatea ingredientelor si renumele bucatarului.

Yam’ Tcha

Yam’ Tcha

Si, in sfarsit, suntem in Parisul fara de care nu se poate cand vorbim despre bucataria cea mai pretentioasa. Adeline Grattard si sotul ei, Chiwah, au conceput la Yam’ Tcha un meniu ce alatura cele mai delicate preparate ale bucatariei asiatice unora dintre cele mai apreciate feluri de mancare frantuzesti. Numarul 4 de pe pariziana rue Sauval a devenit astfel unul dintre punctele de maxim interes al iubitorilor de savori exotice.

author avatar
eNational
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger