AcasăNewsRevoluţie pe străzile din Roma! Italienii s-au săturat de Guvernul lor şi...

Revoluţie pe străzile din Roma! Italienii s-au săturat de Guvernul lor şi au ieşit să se lupte cu forţele de ordine. FOTO și VIDEO

proteste romaRevoluţie pe străzile din Roma! Italienii s-au săturat de Guvernul lor şi au ieşit să se lupte cu forţele de ordine

Italienii nu au mai suportat măsurile de protecţie impuse de Guvern în faţa noului coronavirus, astfel că au ieşit pe străzi ca să protesteze.

În Italia, restaurantele rămân deschise doar până la ora 18.00, iar Spania va intra din nou în stare de urgență. „Barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18:00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. Maxim 4 oameni pot sta la masă la restaurant, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. E interzis să consumi mâncare şi băutură pe stradă după ora 18:00„, sunt măsurile pe care le-a anunţat Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei.

Protestele de la Roma

Italienii care au protestat marți seara în Roma față de restricțiile impuse de autorități au fost dispersați de forțele de ordine cu ajutorul tunurilor de apă. Protestatarii şi-au strigat nemulţumirile în centrul Romei, marţi seară. Autorităţile au folosit, de data aceasta, tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea.

Ţara a înregistrat peste 21.000 de mii de cazuri noi de coronavirus doar marți.Și luni seara au avut loc proteste violente la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo.

Până când durează măsurile din Italia?

Măsurile, care sunt valabile o lună, până pe 24 noiembrie, vin după publicarea de noi cifre record privind contaminările cu coronavirus şi în pofida opoziţiei guvernatorilor regionali şi a manifestaţiilor împotriva restricţiilor. Ultimul bilanţ indică circa 20.000 de cazuri noi de contaminare în 24 de ore, totalul de la începutul pandemiei ajungând la peste 500.000, cu 37.000 de decese.

Pe de altă parte, şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise în Italia, 75% din cursurile din licee şi universităţi desfăşurându-se în schimb online.

author avatar
Andrei Ștefan
289 afisari

1 COMENTARIU

  1. Italienii – și alții – mai au sânge în instalație și mai au demnitate. Românii stau capră și și-o iau, prin față și prin spate, făcuți poștă de niște psihopați mondiali și slugile lor băștinașe, pentru un motiv dovedit a fi o mare, o imensă vrăjeală.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger