AcasăNewsRevolutia impotriva globalizarii porneste din Piata Bastiliei

Revolutia impotriva globalizarii porneste din Piata Bastiliei

Din Piata Bastiliei, Hollande a declarat razboi austeritatii

Revolutia lui Hollande: „Azi in Franta, maine-n toata lumea”

Presedintele ales al Frantei, François Hollande, vede in victoria sa „inceputul unei miscari ce se ridica peste tot in Europa si probabil in lume”, dupa cum spunea in Piata Bastiliei, simbolul revolutiei.

Bogatasii francezi fug la Londra

Din Piata Bastiliei, Hollande a declarat razboi austeritatii

„Adevaratul meu dusman e elita financiara mondiala”, sublinia Hollande in campania electorala. Politica lui Hollande impotriva bogatilor „pe care nu-i place” este impozitarea cu peste 75% a veniturilor de peste un milion de euro pe an si folosirea acestor taxe pentru crearea de noi locuri de munca. Deja se inregistreaza un „exod” al bogatasilor francezi spre Londra, unde cel mai mare impozit e de 45%.

Merkel deja o lasa mai moale

Cea mai grea batalie va fi cu Germania, unde „balaurul” Merkozy a fost atins vital la unul dintre capete. Hollande a slabit intreaga strategie a globalizarii prin federalizare, bazata pe austeritate pentru popoare si indatorare la organismele financiare mondiale, de sorginte „anglo-saxona”, dupa cum le eticheta Hollande. „Toate capitalele lumii se uita la noi cu speranta ca politica de austeritatea va fi stopata”, spunea Hollande. Desi investirea sa va avea loc la 15 mai, Hollande a inceput demersurile consultative cu partenerii europeni. Prima intalnire va fi cu Angela Merkel. Deja se zvoneste despre punerea in discutie a unui program de crestere economica la un summit formal al liderilor UE la sfirsitul acestei luni, o concesie facuta „Frantei lui Hollande”! Merkel, al carei partid are de furca in alegerile locale, l-a invitat pe Hollande la Berlin „cat de repede va putea, dupa inaugurare”. E la concurenta cu invitatia lui Barack Obama.

„Rottweilerul” se vrea Prima Doamna, cu acte

Valerie Trierweiler

„Au revoir, Carla!”, titrau ziarele franceze, ca oricum „umilitul” Sarkozy si soata sa, Carla Bruni, nu mai erau de gasit pentru un interviu. Presa franceza s-a concentrat pe viitoarea Prima Doamna a Frantei, careia i se spune „Rottweiler”. E vorba de jurnalista Valerie Trierweiler, care i l-a furat socialistei Segolene Royal pe François Hollande, dupa 30 de ani de casnicie si patru copii. De teama ca François s-ar putea intoarce la familia sa, Valerie il bate la cap pe proaspatul presedinte sa fie luata cu acte, ca sa poata beneficia de onorurile de Prima Doamna. Pe vremuri, nu era de colea nici pozitia de „prima concubina”.

Vladimir Putin, din nou la carma Rusiei

Vladimir Putin a depus, ieri, juramantul de credinta la investirea sa in postul de sef de stat, intr-o ceremonie -déjà vu- la Kremlin.

Dupa investire, Putin a preluat din nou valiza nucleara

Federatia Rusa a intrat pentru a treia oara sub mana forte a fostului ofiter KGB, care a a jurat credinta poporului, in timp ce unii dintre cetatenii sai, protestatri cu aprobare de la primarie, erau ciomagiti de politie dincolo de zidurile Kremlinului. Insa, in Marele Palat al Kremlinului, inconjurat de supusii care aplaudau ca boierii pe vremea tarilor, peste 2.000 de invitati il felicitau pe Putin pentru victoria sa.

Printre invitati, s-au aflat Silvio Berlusconi si Gerhard Schroeder, prietenii lui Putin. Fara alti lideri ai lumii, care n-au mai fost invitati din 1996 si atunci doar formal. Pentru noul mandat, de sase ani, daca nu va obtine inca unul, pana in 2024, Putin si-a propus sa se impuna pe arena internationala ca un jucator foarte puternic, pentru ca acum „Rusia si-a recastigat demnitatea unei natiuni mari”. Imediat dupa investire, i-a fost predata valiza nucleara, in prezenta ministrului rus al Apararii, Anatoli Serdiukov.

Nationalistii populisti castiga Serbia

Nationalistii populisti din Partidului Sarb al Progresului, aflat pana acum in opozitie, i-au devansat pe pro-europenii presedintelui in exercitiu, Boris Tadici.

Tomislav Nikolici este convins ca va castiga si presedintia

La alegerile legislative, nationalistii au obtinut 24,7 %, fata de coalitia formata in jurul Partidului Democrat, care a obtinut 23,2%. Desi nu au obtinut majoritatea absoluta, sarbii au transmis un mesaj ferm pentru guvernanti, anume ca aderarea la UE nu este mai presus de interesele nationale. Pe locul trei, cu 16,6 % din voturi, se afla Partidul Socialist condus de  actualul ministru de Interne, Ivica Dacici, membru al coalitiei de guvernamant in exercitiu.

Potrivit sondajelor, fostul presedinte, democratul Boris Tadici, si nationalistul Tomislav Nikolici se vor infrunta in turul al doilea al prezidentialelor, peste doua saptamani.

Neonazistii greci au obtinut 21 de locuri in Parlament

Electoratul grec a retrogradat la alegerile legislative de duminica cele doua partide proausteritate si proeuropene, care guvernau impreuna, conform indicatiilor UE si FMI.

Nikolaos G. Michaloliakos, in mijlocul adeptilor sai

Acestea n-au obtinut majoritatea parlamentara. In schimb, Noua Democratie, de centru-dreapta, a obtinut 18,8% din voturi, adica 108 mandate parlamentare, cel mai mare scor al alegerilor. Pe locul al doilea s-a clasat SYRIZA, partid radical de stanga, cu 16,7% din sufragii, 52 de locuri.

Cea mai mare surpriza, gruparea neonazista Chryssi Avghi, a obtinut 21 de mandate, mai mult decat stanga democrata – 19 mandate. Imediat dupa anuntarea rezultatelor, neonazistii au transmis un mesaj graitor: „A sunat ceasul ca tradatorii patriei sa se teama!” Si imigrantii ar trebui sa se teama la fel de mult.

 

author avatar
Adina Mutar
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger