AcasăNewsRevoltata de sentinta in cazul Huidu, sotia unei victime vrea sa merga...

Revoltata de sentinta in cazul Huidu, sotia unei victime vrea sa merga la CEDO: „Ce e o pedeapsa cu suspendare?”

Sotia uneia dintre victimele accidentului provocat de Serban Huidu, Elena Balog, considera ca sentinta anuntata joi de Curtea de Apel Brasov, in cazul fostului „Carcotas” – patru ani de inchisoare cu suspendare -este „revoltatoare” si spune ca va cauta dreptatea la CEDO.

Vaduva lui Stefan Balog, barbatul aflat in masina lovita de autoturismul condus de Huidu, considera ca verdictul magistratilor brasoveni nu ii face dreptate sotului ei, care a pierit in accident, in 2011. „Este revoltatoare aceasta sentinta, patru ani cu suspendare. As fi vrut sa se aplice legea- articolul 178 din Codul penal, care prevede inchisoare cu executare. Asteptam motivarea. Nu li s-a facut dreptate sotului meu, celor care au murit”, a declarat femeia, la Romania Tv.

Elena Balog e hotarata sa caude dreptatea la instantele internationale. „Este vinovat in totalitate, a omorat trei oameni, mi-a omorat sotul intr-o clipa. Ce e o pedeapsa cu suspendare? Sa vedem daca pot sa merg mai departe la ICCJ, dupa aceea voi incerca sa-mi caut dreptatea la CEDO. Inchisoare si dupa aceea exista viata, iar pentru sotul meu au incetat toate din momentul in care a murit”, a mai spus sotia uneia dintre victimele accidentului.

Trei oameni au murit, in octombrie 2001, dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de autoturismul condus de fostul „Carcotas”. Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa. Initial, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Familiile victimelor si procurorii au facut recurs. Joi, magistratii Curtii de Apel Brasov au anuntat o condamnare de patru ani cu suspendare in cazul lui Huidu. Decizia este definitiva.

325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger