AcasăNewsRevolta la Rio impotriva Jocurilor Olimpice

Revolta la Rio impotriva Jocurilor Olimpice

Haosul a cuprins Rio in aceste zile

Aproape un milion de oameni pe strazile din Rio de Janeiro in ceea ce se vrea a fi o incercare de boicotare a Jocurilor Olimpice. Brazilienii sunt nemultumiti ca statul nu investeste in servicii publice, dar sparge zeci de milioane pe o Olimpiada nedorita de populatie.

Haosul a cuprins Rio in aceste zile

Manifestantii, in principal profesori aflati in greva de la inceputul lunii aprilie!, au blocat un mare bulevard din centrul orasului pentru a solicita plata restantelor salariale. Realitatea este ca Guvernul din Rio, stat aflat in pragul falimentului, a primit recent un ajutor federal de 870 de milioane de dolari, bani cheltuiti pe… J.O.

„Acest guvern spune ca nu are bani pentru sanatate, pentru educatie, dar are bani pentru sport. Este absurd! Din acest motiv, noi, functionarii, suntem pe strazi, pentru a ne bate pentru drepturile noastre”, a declarat Edson Cunha (41 ani), unul dintre profesorii participanti la manifestatie. De la proteste nu au lipsit nici anarhistii din cadrul gruparii Black Blocs, imbracati in negru si purtand autocolante si pancarte care faceau apel la boicotarea intrecerii de luna viitoare. Reamintim ca, in iunie 2013, in plina desfasurare a Cupei Confederatiilor la fotbal, Brazilia a fost zguduita de manifestatii masive. Lumea a iesit in strada pentru a protesta impotriva organizarii Cupei Mondiale (2014).

author avatar
Tudor Borcea
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger